Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Säkra säkerheten – rapport om olyckor i samhällsbyggnad

Varje år dör cirka tio människor på svenska byggarbetsplatser. Hur kan det förändras? Det tar vi reda på i rapporten Säkra säkerheten.

Problemet med dödsolyckor inom samhällsbyggnad är inte nytt. Under de senaste tio åren har 89 människor omkommit i vår bransch. Alla är överens om att det är oacceptabelt – men ändå minskar inte problemet.

I rapporten Säkra säkerheten, som du kan läsa här, undersöker vi vad det beror på. En insikt är att problemet ligger i machokulturen.

– Vi har redan de regelverk som krävs, säger Byggchefernas ordförande Kajsa Hessel. Vad vi behöver förändra är inställningen till dem. Säkerheten är fortfarande något som det slarvas med för ofta. Den kulturen måste vi bryta. Och det gäller på alla nivåer.

Liksom Den blinda affärskulturen, rapporten om mutor och korruption, är Säkra säkerheten baserad på Byggchefsbarometern 2019 – en undersökning där 1 771 medlemmar i Byggcheferna svarar på frågor om branschen.

Publicerad 2019-11-07 i Arbetsmiljö

Säkra säkerheten | ladda ner Uppladdad 2019-11-07, pdf 5.15 mb

Följ oss på
sociala medier