Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Chefer inom samhällsbyggnad kan få 60 000 kronor

Byggcheferna delar för första gången ut ett stipendium på 60 000 kronor till den eller de som genomfört eller planerar att genomföra åtgärder som främjar ökad jämställdhet och mångfald i samhällsbyggnadssektorn. Ansökningsperioden har öppnat och föreningens 17 000 medlemmar, inklusive studentmedlemmar, kan ansöka om stipendiet som delas ut hösten 2019.

– Samhällsbyggnadsbranschen har viktiga och roliga jobb men behöver bli bättre på jämställdhet och mångfald för att vara attraktiv för fler. Syftet med Lars Bergqvist-stipendiet är att synliggöra och premiera konstruktiva krafter och åtgärder som bidrar till att göra samhällsbyggnation till en bransch för alla som drömmer om en yrkesframtid här, säger Lars Tengvall, initiativtagare till stipendiet och vice ordförande i Byggcheferna.

Ordinarie medlemmar och studentmedlemmar med minst tre månaders medlemskap har möjlighet att ansöka om stipendiet fram till den 1 augusti i år. Det kan delas ut både till redan genomförda åtgärder och till åtgärder som är planerade. Stipendiet delas ut i höst.

– Jag kan inte tänka mig något bättre sätt att hedra minnet av Lars Bergqvist, en man som vigde sitt liv åt att riva förlegade attityder i byggbranschen, säger Lars Tengvall.

Stipendiet delas ut av en stiftelse som skapades av Byggcheferna 2018 för att hedra minnet av Lars Bergqvist, Byggchefernas ordförande under nästan 30 år, och hans arbete för ökad jämställdhet och mångfald i branschen.

LARS BERGQVIST-STIPENDIET

  • Stiftelsen Lars Bergqvist delar ut ett årligt stipendium med start 2019.
  • Stipendiet delas ut till en eller flera personer som genomfört eller ska genomföra åtgärder som ökar jämställdhet eller mångfald i samhällsbyggnadssektorn.
  • Hösten 2019 delas 60 000 kronor ut.
  • Medlemmar inkl. studentmedlemmar med minst 3 månaders medlemskap har rätt att söka.
  • Ansökan görs här (du måste vara inloggad på ledarna.se för att kunna se formuläret).
  • Ansökningsperioden är öppen till den 1 augusti 2019.
  • Stiftelsens styrelse fattar beslut om utdelning.
  • Läs mer på www.byggcheferna.se/stipendium.

Publicerad 2019-03-19 i Mångfald

Följ oss på
sociala medier