Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Fyra sätt att stoppa machokulturen

Varje dag har du makt att förbättra vår bransch.
Det budskapet sprids i den senaste satsningen från Stoppa machokulturen.
– Även ganska små förändringar kan göra stor skillnad för många, säger Byggchefernas ordförande Kajsa Hessel.

Den 5 november släpptes fyra nya filmer från Stoppa machokulturen, projektet som Byggcheferna och Byggnads driver sedan 2015. I dem berättar fyra personer vad de själva har gjort för att försöka stoppa machokulturen.

– Budskapet är att alla kan bidra, säger Kajsa Hessel. I stort eller smått kan både du och jag se till att göra branschen bättre, varje dag. Det måste inte handla om dramatiska förändringar. Mycket handlar om hur vi väljer att prata, vara och agera i vardagen.

I en av filmerna berättar produktionsledaren Peter Hultberg om när han beslutade att säga ifrån mot rasism. I en annan förklarar vd:n Stefan Lindbäck vad det har inneburit för hans företag att sätta 50/50 i könsfördelning som mål. Övriga medverkande är snickaren Anneli Edvardsson och anläggningsarbetaren Jens Rundlöf.

Ett syfte med kampanjen, som även innehåller annonser i branschpress, är att berätta om sajten stoppamachokulturen.nu. Under året har den utvecklats till en portal för dig som vill bidra till förändring. Där ska du kunna få inspiration, tips eller hjälpmedel för att skapa en bättre byggbransch, oavsett vilken yrkesroll du har. Bland annat finns en lista med tre enkla regler, som du kan skriva ut och sätta upp på jobbet.

– Totalt är vi nästan 17 000 personer som är medlemmar i Byggcheferna. Tänk om alla på samma gång bestämde sig för att göra någonting? Kanske redan i dag? Det finns en otrolig kraft i det, säger Kajsa Hessel.

Publicerad 2018-11-05 i Etik

Följ oss på
sociala medier