Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Sajten som hjälper dig att stoppa machokulturen

Vill du också bidra till en schyst och jämställd byggbransch?
Nu finns hjälpmedel samlade på stoppamachokulturen.nu.
– Vi vill göra det så enkelt som möjligt att skapa förändring i sin egen vardag, säger Byggchefernas ordförande Kajsa Hessel.

Våren 2015 startade Byggcheferna och Byggnads kampanjen Stoppa machokulturen. Syftet var att berätta om byggbranschens problem med bristande jämställdhet, både internt och för omvärlden.

Sedan dess har mycket hänt. I dag arbetar alla stora bolag aktivt för ökad mångfald – och behovet av Stoppa machokulturen har förändrats.

– För tre år sedan var det kontroversiellt att ifrågasätta machokulturen, säger Byggchefernas ordförande Kajsa Hessel. Det fanns en oförståelse inför hela problemet när Lars Bergqvist, vår tidigare ordförande, beslutade att ta tag i det. Nu är de flesta överens om att en förändring måste ske. Därför är inte längre det viktigaste att peka på vad som är fel, utan att hitta rätt vägar framåt.

I fortsättningen ska sajten stoppamachokulturen.nu vara en plattform för verktyg, stöd, tips och råd. Där samlas material som kan hjälpa människor att själva bidra till en mer inkluderande samhällsbyggnadssektor.

– Att skapa förändring kan låta svårt och abstrakt, men är samtidigt väldigt enkelt och konkret. Som enskild person har du stor makt att påverka hur din arbetsplats ska vara. Det handlar om att föregå med gott exempel, ställa krav på sin arbetsgivare och säga ifrån om något är fel. Genom det nya upplägget för Stoppa machokulturen vill vi ge fler en chans att bidra till den rörelse som satts i gång, säger Kajsa Hessel.

Har du tips på fler sätt att skapa en bransch för alla? Kontakta Byggcheferna på byggcheferna@ledarna.se.

 

BLI EN DEL AV FÖRÄNDRINGEN PÅ STOPPAMACHOKULTUREN.NU

 

Publicerad 2018-06-20 i Etik

Följ oss på
sociala medier