Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Samhällsbyggarchef kan få 60 000 kr

Nu är det klart att det nya Lars Bergqvist-stipendiet för ökad jämställdhet och mångfald delas ut under Samhällsbyggardagarna 1–2 oktober i Stockholm. Tre externa experter inom jämställdhet och mångfald knyts till juryn som ska utse årets stipendiat. Stipendiet kan sökas av de 17 000 chefer som finns i alla delar av samhällsbyggnadssektorn och är medlemmar i Byggcheferna.

– Eftersom vi har många medlemmar även inom installation, fastighet och teknisk konsulting är vi glada att kunna samarbeta med organisationen Samhällsbyggarna och dela ut stipendiet på Samhällsbyggardagarna, säger Lars Tengvall, vice ordförande i Byggcheferna och initiativtagare till stipendiet.

Syftet med stipendiet är att premiera genomförda eller planerade åtgärder för ökad jämställdhet och mångfald i samhällsbyggnadssektorn. Tre experter kommer att hjälpa Byggcheferna att hitta bästa möjliga stipendiat:

Ellen Landberg, föreläsare och utbildare inom social hållbarhet och inkludering med bakgrund från Ledarna och Fryshuset.

Mary Juusela, författare och föreläsare som utvecklat en utbildningsmetod som används i fler än 130 skolor, företag och kommuner i deras värdegrundsarbete, bl a för att integrera nya svenskar.

Jesper Fundberg, maskulinitetsforskare på Malmö universitet och etnolog som arbetar på polisutbildningen med frågor om genus, jämställdhet och etnisk mångfald.

– De här är tre ”grymma” experter som kommer att hjälpa Byggchefernas styrelse att välja ut den ansökan som rymmer bästa tänkbara potential att göra skillnad och inspirera hela samhällsbyggnadssektorn att bli bättre på jämställdhet och mångfald, säger Lars Tengvall.

Läs mer och ansök här

Publicerad 2019-05-22 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier