Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Studenter får hjälp med jobbansökan

Som studentmedlem i Byggcheferna kan du få hjälp av Ledarna inför din första jobbansökan.
– Det viktigaste är att rikta sitt cv och brev mot det som annonsen efterfrågar, säger Christina Werner, ledarskapsutvecklare på Ledarna. 

Varje år får tusentals chefer stöd genom Ledarnas karriärrådgivning. Även som studentmedlem kan du ta del av detta erbjudande: i ditt medlemskap ingår en kostnadsfri cv-granskning inför din första ansökan till ett chefsjobb. Du bokar det genom att logga in på ledarna.se, klicka på Karriärrådgivning och välja en tid i kalendern.

Quote image

Det vanligaste felet när man söker jobb är att inte göra en ordentlig analys av tjänsten.

– Det är bra att samtidigt skicka med annonsen eller beskrivningen av jobbet, säger Christina Werner på Ledarna. Det vanligaste felet när man söker jobb är att inte göra en ordentlig analys av tjänsten. Man behöver ta reda på de viktigaste kompetenskraven och behoven, sedan kan man rikta sin ansökan mot dem. Om arbetsgivaren till exempel söker någon med organisationsförmåga kan man ge ett bra exempel på när man har kunnat bidra med det.

– Många gör tvärtom och utgår ifrån vad de själva vill göra, i stället för  att lyfta fram vad de kan tillföra. Om man skickar ansökan efter ansökan och aldrig får komma på intervju kan man ofta se att det beror på det här.

Just nu får studerande inom samhällsbyggnad ett års kostnadsfritt medlemskap i Byggcheferna. Läs gärna mer och bli medlem här.

Publicerad 2018-12-10 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier