Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Han är Årets byggchef 2018

Här är Årets byggchef 2018:
Alexander Sandstedt, produktionschef inom NCC Building i Malmö/Lund. 
– En värdig vinnare, konstaterar Byggchefernas ordförande Kajsa Hessel.

Sedan 2010 har Byggcheferna och tidningen Byggvärlden korat Årets byggchef. I år föll valet på en ledare som, enligt juryns motivering, ”håller den etiska fanan högt i sina projekt – och har en moralisk kompass som gör det tydligt vad som är rätt och fel”.

Alexander Sandstedt överraskades med utmärkelsen på sin arbetsplats den 10 oktober.

– Det här känns underbart! sa han vid prisutdelningen. Jag är glad. Och stolt. Väldigt stolt! Framför allt för att jag har blivit nominerad av mina medarbetare, det betyder allt.

Under våren kunde alla inom samhällsbyggnadssektorn nominera en kandidat till Årets byggchef – och intresset var rekordstort. I hård konkurrens sållades sex finalister fram.

– Alexander Sandstedt är en värdig vinnare, säger jurymedlemmen och Byggchefernas ordförande Kajsa Hessel. Samtidigt vill jag skicka ett hedersomnämnande även till de andra finalisterna. Att jobba som ledare inom samhällsbyggnad är världens bästa jobb, men det är allt annat än enkelt. Det känns helt fantastiskt att det finns så många urstarka kandidater till det här priset.

Syftet med Årets byggchef är att höja statusen på yrkesrollen och att locka fler till samhällsbyggnadssektorn. De viktigaste kriterierna handlar om etiskt agerande, lönsamhet, ledarskap, kundnöjdhet och förnyelse.

Juryns motivering i sin helhet:

Med en hög integritet håller han den etiska fanan högt i sina projekt – och han har en moralisk kompass som gör det tydligt vad som är rätt och fel. Han är uppskattad för att han är rakryggad och tydlig – och rättvis. Han tar ansvar och månar om sin personal, är duktig på att utveckla de yngre och är tydlig med att han hanterar människor – inte kön eller etniciteter. Han lyckas kombinera det ekonomiska perspektivet med innovationskraft. Han har lyckats driva projekt på nya sätt, avseende både teknik och arbetssätt. Dessutom driver han en arbetsplats med högt säkerhetfokus, vilket visar att han har förmågan att få till helheten. Han har hittat den balans som är så svår; att ha höga krav både på sig själv och sina medarbetare samt att vara målinriktad, engagerad och sakkunnig samtidigt som han är ödmjuk, prestigelös och inlyssnande.

 

Publicerad 2018-10-10 i Ledarskap

Följ oss på
sociala medier