Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Dags att nominera till Isabellestipendiet

Isabellestipendiet är en utmärkelse för kvinnor och ickebinära hantverkare inom byggbranschen. I oktober delas det ut för åttonde gången. Jobbar den blivande segraren på ditt företag?

Till och med den 16 september kan du nominera kandidater till Isabellestipendiet. Syftet är att uppmuntra fler kvinnor till att bli hantverkare och att lyfta dem som redan är verksamma.

Stipendiet instiftades av designern och programledaren Isabelle McAllister. Det delas ut i samarbete med Rättviseförmedlingen, som anser att antalet företag som kämpar för jämställdhet och mångfald ökar ständigt.

– Samtidigt vittnar bland annat höstens #metoo-revolution och uppropet #sistaspikenikistan om att det är en bit kvar. Vi vill med stipendiet bidra till en diskussion om hur vi i framtiden vill att byggbranschen ska se ut, säger Isabelle McAllister.

Prisutdelningen sker den 11 oktober på boendemässan Hem, Villa & Bostadsrätt i Stockholm. I juryn finns bland andra fjolårets vinnare Karolina Dahl, som ser priset som en chans att göra sin röst hörd.

– Byggbranschen kan bli mycket bättre, sa hon i en intervju med Byggcheferna efter sin vinst. Den har samma attityder i dag som för 30–40 år sedan. Det är egentligen inte så konstigt, för vi är fortfarande bara en procent kvinnor bland hantverkarna. När man har en väldigt homogen grupp blir det en viss kultur.

Här kan du läsa hela intervjun med Karolina Dahl.

 

Publicerad 2018-09-04 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier