Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Dags att anmäla sig till höstens kurser

September innebär startskottet för Ledarnas kurser. Som medlem i Byggcheferna och Ledarna kan du helt gratis ta del av ett stort utbud av kurser och seminarier.
– Våra kurser har ett stort mervärde på så sätt att deltagarna får träffa och diskutera med chefer från andra organisationer och sektorer, säger Anki Udd, ledarskapsutvecklare på Ledarna.

Vill du ta del av höstens kurser bör du anmäla dig så snart som möjligt.

– Det är alltid ett högt tryck och platserna brukar försvinna snabbt, speciellt i storstäderna. Jag rekommenderar dock att man skriver upp sig på reservlistan, då det nästan alltid är någon som lämnar återbud, säger Anki Udd.

 

 

Innehållet och upplägget på kurserna skiljer sig från gång till gång. På frukostseminarierna bjuds till exempel externa gästföreläsare in för att inspirera deltagarna, medan halvdags- och heldagskurserna handlar mer om ett aktivt deltagande.

– De får dela med sig av och lyssna på andras erfarenheter. Det är också en av de saker som vi ofta får mycket positiv respons på efteråt. Drygt 90 procent av deltagarna menar att de kan rekommendera kursen till någon annan.

Många av kurserna återkommer, men varje år lanseras något nytt.

– En av årets nyheter är en kurs som heter ”Bli bättre på vardagens ledarskap”, där fokus kommer att ligga på att erbjuda deltagarna verktyg som de kan använda i vardagen, till exempel i olika typer av möten med människor. Den andra nyheten är seminariet ”Vad chefen behöver veta om diskrimineringslagstiftningen”. Den blir extra aktuell med tanke på bland annat Metoo-rörelsen. Deltagarna får dels lära sig om lagen, dels om hur de kan upptäcka och hantera exkludering på arbetsplatsen.

Varför ska chefer anmäla sig till Ledarnas kurser?

– Chefer har nästan hela tiden fokus på andra människor och glömmer allt för ofta bort sig själva. Det är viktigt för dem att ta sig tid till egen reflektion och utveckling. Sedan får de dessutom en ypperlig möjlighet till att diskutera med andra och ta del av deras erfarenheter.

Förutom höstens kurser erbjuder Ledarna också digitala kurser på deras hemsida, vilket gör det möjligt för de som inte har tid eller inte befinner sig på orter där kurserna hålls att ta del av viktig kunskap.

Publicerad 2018-08-17 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier