Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Byggcheferna möter Ledarnas nya ordförande

Ledarnas nya ordförande Andreas Miller har suttit på sin post sedan början av juni. Kajsa Hessel, ordförande i Byggcheferna, har träffat sin nya samarbetspartner och passade på att ställa några viktiga frågor för att få en bild av deras framtida arbete.

Hur känns det att vara Ledarnas nya ordförande?

– Ledarskapsfrågor har intresserat mig under hela mitt 16 år långa chefskap. Att nu få fokusera på det på heltid ska bli väldigt roligt, men också utmanande. Vi behöver verkligen driva opinion kring ledarskapets värde och chefens roll i samhället, säger Andreas Miller.

Du kommer från en lång karriär inom media och har bytt bransch helt. Vad har du för tankar kring det?

– Det är oerhört intressant. Jag har varit på andra sidan och bevakat. Nu ska jag bevakas och granskas, men inte bara det. Vi som organisation ska komma fram med vårt budskap och bli tydliga i samhällsdebatten. Men jag tror att jag har ganska stor nytta av att ha varit i mediabranschen. Jag vet hur en redaktion resonerar och hur dramaturgin ser ut.

Har du koll på samhällsbyggnadsbranschen sedan tidigare?

– Jag har en allmänorienterad koll som samhällsintresserad journalist, men i början kommer jag att ägna mycket tid åt att försöka förstå de branscher som vi befinner oss i. En av dem är förstås samhällsbyggnadssektorn. Det är en av Ledarnas största branscher och därför är det jätteviktigt för mig att skapa en fördjupad bild av samhällssektorn.

Vi hoppas på ett närmare samarbete mellan Byggcheferna och Ledarna. Hur ser du på det?

– Det ser jag väldigt positivt på. Jag tror att vi måste bli tydligare i vår kommunikation. Jag ser fram emot att samarbeta mer med föreningarna, men även att utmejsla den bästa medlemsnyttan. Vad behöver cheferna i byggbranschen? Då handlar det om att para ihop Ledarnas centrala resurser med Byggchefernas och göra det bästa av det.

Människor dör på våra arbetsplatser och det är nästan omöjligt att bli chef om du är kvinna, transperson eller invandrare. Hur kan Ledarna hjälpa till med detta?

– Ni inom Byggcheferna har gjort jättemycket. Jag tänker bland annat på debattartikeln ”Byggbranschen är för bögar”. Ni har även drivit ”Stoppa machokulturen” och jag har varit väldigt imponerad av Byggchefernas opinionsarbete, och vi ska ta det ännu ett steg vidare. Vi vill bygga ett samhälle som inkluderar alla. Om vi ska klara det måste det finnas chefer som har olika bakgrund, sexuell läggning och trosuppfattningar för att alla ska kunna identifiera sig.

Har du någon hälsning till våra medlemmar?

– Jag ser fram emot att träffa byggchefer ute i verkligheten. Det är otroligt roligt att ni vill samarbeta mer med Ledarna. Det betyder jättemycket för oss. Tillsammans ska vi driva opinion i viktiga frågor framöver.

 

LEDARNA OCH BYGGCHEFERNA – SÅ HÄNGER DE IHOP

Ledarna, Sveriges chefsorganisation, har cirka 90 000 medlemmar. Varje medlem är med i en av de 18 branschföreningar som ingår i organisationen. En av dessa är Byggcheferna som har i uppgift att, i samarbete med Ledarna, förbättra villkoren för chefer inom samhällsbyggnad, samt ge medlemmarna möjlighet att påverka Ledarnas verksamhet.

 

Publicerad 2018-07-11 i Ledarskap

Följ oss på
sociala medier