Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Dags att nominera Årets Byggchef

Snart har vi en ny vinnare. Årets Byggchef ska utses i höst och nu är det dags att nominera.
– Att synliggöra bra förebilder kan leda till fler förebilder, säger Liselott Fröstad, delägare i advokatbyrån AG Advokat och jurymedlem.

Årets Byggchef arrangeras av Byggcheferna tillsammans med Byggvärlden och i höst ska den nionde vinnaren koras. Nomineringar har börjat komma in, men det finns fortfarande plats för fler. Fram till den 15 juli kan man anmäla sin favorit till tävlingen och chefer från alla delar av branschen får nomineras. Chefsnivån har ingen betydelse, det är ledaregenskaperna som står i fokus.

– Årets Byggchef är ett pris som omfattar alla ledare inom samhällsbyggnadssektorn, från installatörsföretag, målerifirmor och byggbolag till teknikkonsulter, arkitektbyråer och fastighetsägare. Vi vill lyfta branschens goda ledare och visa på att chefer i vår fantastiska bransch kan göra stor skillnad. Det viktiga är att vinnaren står för förnyelse och en inkluderande arbetsplats. Samtidigt tittar vi självklart också på ledaregenskaper, kundreaktioner och lönsamhet, säger Kajsa Hessel, ordförande för Byggcheferna och jurymedlem.

Kajsa Hessel är en av sex jurymedlemmar, där bland annat advokaten och delägaren i advokatbyrån AG Advokat, Liselott Fröstad ingår. Hon ger sin syn på hur en modern chef bör vara och varför Årets Byggchef är ett viktigt pris.

– Generellt sett tycker jag att man ska vara lyhörd, tydlig i sin kommunikation och medveten om samhällets förändringar. En modern chef ska vara engagerad i viktiga frågor, till exempel jämställdhet. Jag tror att priset dels är viktigt för vinnaren själv, dels för omgivningen. Att synliggöra bra förebilder kan leda till fler förebilder, säger Liselott Fröstad.

 

SÅ HÄR NOMINERAR DU

Mejla din kandidat till aretsbyggchef@byggvarlden.se, senast den 15 juli 2018. Vinnaren ska vara en chef som är skicklig på att driva en byggprocess, för såväl kunder som det egna företaget och medarbetarna. När juryn bedömer kandidaterna utgår den ifrån fem kriterier. Vi vill därför att du skriver några rader om den person du nominerar under varje rubrik av dessa fem:
– Lönsamhet
– Kundreaktioner
– Etiskt agerande (externt och internt)
– Ledarskap
– Förnyelse

Ange även den nominerades namn, företag, position och telefonnummer. Skriv också några rader om personens bakgrund. Komplettera med kontaktuppgifter till personer som juryn kan kontakta för att få ytterligare information, gärna någon chef, en kollega och en kund. Vi vill även ha namn och telefonnummer till dig som nominerar.

 

TIDIGARE VINNARE

2010: Konstantin Spinos (arbetsledare, Veidekke)
2011: Magnus Rudén (projektchef, AF Bygg)
2012: Sofia Edoff (produktionschef, NCC)
2013: Helena Söderberg (projektchef, Züblin Scandinavia)
2014: Henrik Bratt (affärsområdeschef, Erlandsson Bygg)
2015: Eva Torberger (distriktschef, Skanska)
2016: Jens Andreasson (arbetschef, Svevia)
2017: Daniel Pettersson (arbetschef och vd, Segermo Entreprenad och NRC Group Sverige)

 

JURYN

Kajsa Hessel (ordförande Byggcheferna)
Susanne Bengtsson (chefredaktör Byggvärlden)
Sven Klockare (divisionschef Bravida)
Charlotte Bergman (vd ELU)
Liselott Fröstad (advokat och delägare AG Advokat)
Henrik Landelius (Sverigechef NCC Building)

 

Publicerad 2018-06-21 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier