Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Stigande varselsiffror i byggbranschen

Efter en stark byggkonjunktur har varselsiffrorna minskat kraftigt de senaste åren, men nu verkar det vända igen. 1031 byggarbetare varslades om uppsägning under årets första fyra månader, vilket är en kraftig ökning jämfört med förra året.

Under flera år har varselsiffrorna minskat i byggbranschen, men årets siffror tyder på en förändring. Redan under de första fyra månaderna har 1031 arbetare varslats om uppsägning, vilket är en ökning med 9,3 procent jämfört med 2017, enligt Byggnadsarbetaren. Nyligen rapporterades det även om att Peab varslar cirka 185 personer om uppsägning i Stockholm. Att byggbranschen och arbetare runtom i Sverige just nu genomgår en jobbig period är tydligt, men genom att vara fackligt ansluten kan du få hjälp att hantera situationen på ett bra sätt.

Som medlem i Byggcheferna är du automatiskt medlem i Ledarna och kan därmed ta del av deras stöd. Ledarna kan ge dig hjälp och råd oavsett om du har blivit uppsagd eller om du behöver säga upp medarbetare. Läs mer om dina rättigheter och skyldigheter här. Om du har blivit uppsagd på grund av konkurs finns det specifik information kring detta här.

 

Publicerad 2018-06-19 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier