Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

De är Årets fastighetsförvaltare 2018

Anna Lackman och Annika Rissler är Årets fastighetsförvaltare 2018. Under seminariet Framtidens förvaltare segrade de i kategorin Bostad respektive Kommersiellt.
Att jobba med människors hem är otroligt speciellt, säger Anna Lackman, områdeschef på Stockholmshem.

Sedan 2016 har Aff utsett Årets fastighetsförvaltare. I år delades priset ut tillsammans med sajten Förvaltarforum, i samband med seminariet Framtidens förvaltare.

Annika Rissler, kontraktsförvaltare på Newsec, vann i kategorin Kommersiellt för ett arbetssätt som ”bidrar till goda ekonomiska resultat, höga NKI och mycket positiv energi internt”. Anna Lackman segrade i kategorin Bostad – enligt juryn för att hon ”coachar sina medarbetare och bidrar till en fantastisk arbetsmiljö”.

 

 

– För mig handlar fastighetsförvaltning om mer än att bara ta hand om hus, säger Anna Lackman. Vi försöker jobba med ett bredare perspektiv. Om inte människor trivs och känner sig trygga spelar det ingen roll om husen är hur fina som helst. Det har varit viktigt att skapa engagemang för områdena bland våra hyresgäster, en stolthet över att man bor på en bra plats. Vi jobbar jättemycket med utemiljöer och hur man kan utveckla ett område, ett hus eller en gård till något mer.

I sin roll ansvarar Anna Lackman för fastigheter med cirka 2 500 lägenheter och tillhörande lokaler i Bagarmossen, Farsta och Hammarby sjöstad. Det innefattar såväl budget-, personal- och fastighetsägaransvar som områdes- och underhållsplanering.

– Jag tycker att det är väldigt roligt att jobba med de här frågorna. Det kanske gör att även mina medarbetare känner engagemang. Det handlar också mycket om att skapa bra team. Oavsett vilken roll man har ska man känna att man har en stark påverkan och samarbetar med alla andra. Man har ett visst antal hus att ta ansvar för och då gör man det tillsammans. Det tror jag gör att det blir roligare. Den känslan har jag försökt jobba med att förstärka.

 

Publicerad 2018-02-19 i Ledarskap

Följ oss på
sociala medier