Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Ny medlemsförmån: kostnadsfritt samtalsstöd

Som medlem i Byggcheferna kan du få hjälp av psykolog – kostnadsfritt och anonymt. Dygnet runt har du tillgång till Ledarnas samtalsstöd.
– En extremt värdefull tjänst, säger Byggchefernas ordförande Kajsa Hessel. Jag är stolt över att ingå i ett förbund som faktiskt kan erbjuda det här.  

 Om du hamnar i en svår situation kan du ringa Ledarnas samtalsstöd. Numret får du genom att logga in på ledarna.se.

– Som chef kanske man har extra svårt att gå till sin egen HR-avdelning när man mår dåligt, säger Kajsa Hessel. I stället för att söka professionell hjälp är det vanligt att man försöker reda ut det själv, tills man inte orkar längre. Den här tjänsten gör det möjligt för våra medlemmar att söka stöd i tid, helt anonymt.

 

 

Vid första samtalet får du prata med en utbildad socionom, som hjälper dig att definiera din situation. Vid behov kan du sedan få upp till tre konsultationer med en psykolog eller psykoterapeut. All kontakt sker per telefon.

– Att vara en bra chef innebär att ta sin egen psykiska hälsa på allvar, säger Kajsa Hessel. Förmodligen känner de flesta ibland att det blir lite för mycket. Då är det viktigt att man får prata om det. Jag tror att den här tjänsten kan komma att betyda väldigt mycket för väldigt många människor.

Personerna du får tala med är opartiska och har tystnadsplikt. Ledarnas samtalsstöd är tillgängligt dygnet runt, året runt, och ingår i ditt medlemskap. Ledarna tillhandahåller samtalsstödet i samarbete med Falck Healthcare. 

Är du inte redan medlem? Välkommen att bli det här (välj Byggbranschen i rullmenyn). Vilka förmåner det ger dig kan du läsa mer om här.

 

Publicerad 2018-02-14 i Arbetsmiljö

Följ oss på
sociala medier