Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Nya lagar påverkar samhällsbyggnad

Den 1 januari trädde flera nya lagar i kraft. Många av dem är viktiga att känna till för aktörer inom samhällsbyggnad.

Svensk Byggtjänst har undersökt hur byggbranschen berörs av de nya lagar som trädde i kraft vid årsskiftet.

En påtaglig förändring, som kan innebära ökad administration för arbetsgivare, gäller användandet av tjänstebilar. Sedan den 1 januari är trängselskatt vid privat körning med förmånsbil en skattepliktig förmån. Syftet är att begränsa den privata körningen med firmabilar.

– Många av både de små och stora företagen är väldigt rörliga över kommungränserna, så det här blir självklart en extra skatt för dem, säger Sveriges Byggindustriers näringspolitiske chef Björn Wellhagen i artikeln.

Bland övriga förändringar finns ett nytt regelverk för nyanländas etablering, förbud mot att hålla mobiltelefon i handen under bilkörning, skattelättnad för personaloptioner och ett växa-stöd som utvidgats till att även omfatta vissa aktiebolag och handelsbolag.

Läs om fler lagändringar i artikeln hos Svensk Byggtjänst.

 

Publicerad 2018-01-23 i Arbetsmiljö

Följ oss på
sociala medier