Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Här är decembers viktigaste datum

Ett brev från Byggchefernas ordförande

Vilket datum är viktigast i december? Frågar du mina barn svarar de den 24 december. Själv är jag arbetsskadat fokuserad på en deadline strax därpå.

Den 29 december är sista datum för att nominera och motionera till Ledarnas kongress. Det kanske inte låter så roligt, men det är – faktiskt – otroligt viktigt.

Som medlem i Byggcheferna är du en del av Ledarna – Sveriges chefsorganisation. I maj 2018 är det dags för Ledarnas kongress, som äger rum vartannat år. Kongressen är förbundets högsta beslutande organ.

Precis som Ledarnas övriga branschföreningar har vi nu chansen att påverka kongressen. Fram till den 29 december kan vi dels nominera kandidater till Ledarnas nya styrelse, dels skicka in motioner. Båda delarna är avgörande för våra möjligheter att driva igenom, och få gehör för, de frågor som rör vår bransch. Vilken makt har vi att förbättra någonting om våra röster inte är representerade?

Enda kravet för att bli nominerad till styrelsen är att man ska vara medlem i Ledarna. Kanske är du själv som klippt och skuren för uppdraget? Eller känner du någon som är det? I så fall kan du läsa mer på den här sidan om hur man nominerar.

Om du har en konkret fråga som du tycker att Ledarnas kongress bör ta upp kan du skriva en motion på denna sida. Du kan även kontakta någon av oss i styrelsen för att få vägledning. Från styrelsens sida motionerar vi bland annat om att Ledarna ska fortsätta hjälpa Sveriges chefer att motverka machokultur, mobbning, sexism och rasism.

Vi i Byggchefernas styrelse, som till vardags är chefer i olika delar av samhällsbyggnadssektorn, brukar se Byggcheferna och Ledarna som varje medlems egen personalavdelning. Tillsammans vill vi vara ett stöd i allt som rör ditt ledarskap. Därför är vi måna om att just dina åsikter, idéer och önskemål förs fram. Hoppas att du vill ta chansen!

Allt gott,

Kajsa Hessel
Byggchefernas ordförande 

 

Publicerad 2017-12-15 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier