Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Träffa Byggcheferna i Almedalen

Byggcheferna kommer även i år att finnas på plats under Almedalsveckan. Syftet är att verka för en förändrad och förbättrad byggbransch – bland annat med hjälp av den hyllade Samtalssoffan. 

På Almedalsveckan står Byggcheferna för flera aktiviteter. På onsdagen arrangerar vi seminariet ”Lika barn leka sämst – vad kan branscher med ojämn könsfördelning lära av varandra?”, tillsammans med Byggnads och vår kampanj Stoppa machokulturen. Där samlas representanter från flera branscher för att utbyta erfarenheter och idéer, med förhoppningen att hitta vägar framåt när det gäller bristande jämställdhet och arbetskulturer. I panelen ingår också jämställdhetsminister Åsa Regnér. Seminariet kommer att sändas live på vår Facebooksida. Läs mer om seminariet och paneldeltagarna på www.stoppamachokulturen.nu/almedalen.

Dessutom erbjuds Almedalsbesökarna en ny chans att sitta i Samtalssoffan, som blev en stor succé i fjol. I år kommer soffan med nytt utseende och flera andra nyheter –  inklusive möjligheten att få en gratis podcast producerad för samtliga aktörer som bokar in sig under Almedalsveckan. Samtidigt behåller soffan sina hjul för att kunna förflytta sig i Almedalen. Den har även i år ett gps-chip, så att man på en karta kan se exakt var den befinner sig. Soffan själv är också gärna med i diskussionerna och kommunicerar genom konton på bland annat Twitter, Facebook och Instagram.

Soffan kommer att vara bokningsbar mellan klockan 09.00 och 16.00 från måndag till torsdag vecka 27, då aktörer kan boka in 30 minuter i taget. Givetvis är det fritt fram för er medlemmar att boka en tid i soffan om ni vill det. Bokningen av soffa sker på www.stoppamachokulturen.nu/almedalen.

Vidare kommer representanter från Byggchefernas styrelse att medverka i paneldebatter och diskussioner om bland annat kompetensförsörjning inom byggbranschen, jämlikhetsfrågor och andra arbetslivsrelaterade frågor.

Kontakt för vidare information:
Lars Bergqvist (Byggchefernas ordförande), 070-534 95 38

 

Publicerad 2017-06-26 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier