Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

De ska hitta nästa ordförande

På Byggchefernas stämma ska en ny styrelse väljas.
Just nu arbetar valberedningen med att utse kandidater.
Bland annat ska föreningen få en ny ordförande – för första gången sedan 1988.

Lars G Johansson är sammankallande för Byggchefernas valberedning, som även består av Darko Brajkovic och Catharina Holmström. Deras uppdrag är dels att undersöka den nuvarande styrelsens intresse för att fortsätta – dels att värdera förslag på nya ledamöter. Listan med föreslagna namn kommer att skickas ut med stämmohandlingarna inför årsmötet, där ny styrelse ska utses.

– Jag tror att vi alla tre är väldigt överraskade över hur lätt det går att få fram kandidater, säger Lars G Johansson. Att folk faktiskt är intresserade av den här typen av föreningsverksamhet. Det är glädjande.

 


Lars G Johansson kommenterar valberedningens förslag på ny ordförande för Byggcheferna. 

 

Vilka kriterier ska styrelsen uppfylla?

– Vi ska försöka ha en spridning i var personerna kommer ifrån, så att det inte bara är rena byggföretag som representeras. Det ska vara en blandning av yrken och branscher, med chefer även från installations- och fastighetssidan. Med en bra mix av kvinnor och män.

Är ambitionen att ha en 50/50-fördelning?

– Det är naturligtvis en väldigt fin målsättning. Av totalt elva namn som i dag är tilltänkta ordinarie ledamöter är fyra kvinnor. Styrelsen ska ha minst nio ledamöter, men vid årsmötet kan föreningen bestämma om den ska utökas till elva.

Ny ordförande ska väljas för första gången på 29 år. Hur resonerar ni kring det?

– Det blir intressant och spännande. Till den posten har vi en kvinna som både har nominerats av en avdelning och rekommenderats av sådana som har suttit i styrelsen tidigare. Vi har tagit kontakt med henne och hon är intresserad av ordförandeposten, om hon skulle bli vald på årsmötet. Som det ser ut nu är hon den enda kandidat som vi kommer att presentera.

Vill du föreslå ledamöter eller ordförandekandidater? Ända fram till stämman, den 29–30 september, har du möjlighet att tipsa valberedningen. Mejla till lars-gunnar.johansson@ncc.se. Du kan även skicka in motioner direkt via vår sajt.

 

Publicerad 2017-06-01 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier