Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Årets byggchef 2017 är korad

Daniel Pettersson, arbetschef och vd på Segermo Entreprenad och NRC Group Sverige, är Årets byggchef 2017. Han besitter en stor förmåga att bygga starka lag där han får med sina anställda att prestera mot nya mål och utmaningar. Han har en exceptionell förmåga att skapa goda relationer med kunder och har också på kort tid kraftigt ökat företagets lönsamhet. Årets byggchef har även gedigen erfarenhet inom infrastrukturutbyggnad, vilket stärker hans chefsroll. 

Årets vinnare Daniel Pettersson är verksam i Karlstad. Han har tidigare arbetat på Peab där han under tio år var arbetschef. Han startade sedan företaget Segermo Entreprenad, som gick från 0 till 900 miljoner kronor i omsättning på fem år. Han har även medverkat i flera stora infrastrukturprojekt i Mellan- och Västsverige.

Årets byggchef arrangeras av Byggcheferna i samarbete med tidningen Byggvärlden. I år delas priset ut för åttonde året. Syftet med Årets byggchef är att höja statusen på byggchefsrollen och att locka fler att satsa på ett jobb som byggchef.

Lönsamhet, ledarskap, kundnöjdhet, förnyelse och etiskt agerande – internt och externt – är de kriterier som juryn bedömer. Vinnaren ska vara en chef som är skicklig på att driva en byggprocess, för såväl kunder som det egna företaget och medarbetarna.

– Daniel uppvisar just de kriterier som vi vill uppmuntra med priset Årets byggchef. Han har en utmärkt förmåga att skapa goda relationer med både medarbetare och kunder, tillsammans med hans skarpa sinne för affärer. Hans trygga och sympatiska ledarskapsstil är ett föredöme för framtida byggchefer, säger Byggchefernas ordförande Lars Bergqvist.

I en intervju med Byggvärlden berättar Daniel Pettersson om sin syn på hur en bra ledare ska vara.

– Det gäller att vara engagerad och ha förmåga att lyfta folk runt sig och få dem att prestera bättre än de själva tror de kan. Vara tydlig och fatta beslut men samtidigt vara öppen för nya idéer och lyssna in åsikter från medarbetare. Ha självinsikt, vad kan jag och vad kan jag inte, och fylla på laget med personer som kompletterar varandra, säger Daniel Pettersson.

 

JURYNS MOTIVERING:

Daniel Pettersson har genom sitt skarpa sinne för affärer på mycket kort tid kraftigt ökat företagets omsättning och antalet anställda och samtidigt lyckats öka lönsamheten.
Daniels förmåga att bygga starka lag inkluderar även kunderna som gärna återkommer med nya uppdrag. Han är jordnära och sympatisk, egenskaper som kommer väl till pass i vägledningen av den egna personalen samt i relationen med kunder och leverantörer.
Daniel vill framåt mot nya mål och utmaningar och trots det höga tempot får han sina medarbetare med sig på tåget. Mycket tack vare den trygghet han personifierar och kombinerar med optimism.

 

JURYN SOM UTSETT ÅRETS BYGGCHEF:

Lars Bergqvist (ordförande för Byggcheferna)
Kajsa Hessel (vd för Projektgaranti och ledamot i Byggcheferna)
Åsa Söderström Jerring (styrelseproffs, tidigare med ledande befattningar i bland annat NCC och Sweco)
Mårten Lindström (egen verksamhet med erfarenhet från flera stora konsult- och byggföretag)
Liselott Fröstad (advokat/delägare på AG Advokat)
Mikael Sagström (vd och ansvarig utgivare för  Svenska media/Byggvärlden)

 

För mer information:

Kontakta Lars Bergqvist, ordförande för Byggcheferna, på 070-534 95 38.

 

Publicerad 2017-04-25 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier