Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Stöd som lönar sig för alla

Svevia är ett av sex bolag där Ledarna ger utbildning i löneprocesser. 
Ett stöd som kan hjälpa både arbetsgivare och anställda. 
– Ledarna ställer upp helt fantastiskt, säger Bernt Hegebeck, uthyrare inom Sveviakoncernen i Umeå. 

Bernt Hegebeck jobbar sedan fem år tillbaka på Arento, som tidigare hette Svevia Maskin. Med en bakgrund inom bankvärlden har han erfarenhet av flera fackförbund. När Svevia 2013 bytte arbetsgivarorganisation valde han att ansluta sig till Ledarna.

– Så här i efterhand var det klockrent, säger han. Jag tycker att Ledarna ger ett fantastiskt bra stöd. De bryr sig om sina medlemmar. De är lätta att få tag i, man slussas fram till rätt personer, om det så handlar om juridisk rådgivning eller något annat. Jag ser också att Byggcheferna ger mycket genom sina utbyten av kontakter och information. Det känns roligt att vara medlem.

 


Bernt Hegebeck, facklig förtroendeman, uppskattar Ledarnas utbildning om löneprocessen. 

 

På Arento har Bernt Hegebeck varit Ledarnas företrädare i Lön inom byggsektorn. Projektet är ett resultat av en motion på Ledarnas kongress 2014, då Byggcheferna krävde krafttag för bättre tillämpning av kollektivavtalet.

– Ledarna har ett arbetssätt som jag tycker är fantastiskt bra, säger Bernt Hegebeck. Ledarna sätter oss i samma rum som företaget och får oss att prata med varandra om vad vi vill uppnå. Inom Svevia har man tagit åt sig av det här väldigt mycket. Jag sitter inte själv som chef, men det har gett mig kunskap om hur jag ska tänka kring min egen utveckling och lön. Vad ska jag trycka på? Man kan inte bara säga att man vill ha 1 000 kronor mer i månaden, utan man måste ha koll på helheten och sitt bidrag till verksamheten.

I projektet arbetar förhandlare från Ledarna med sex utvalda företag för att utveckla tillämpningen av Ledaravtalet. De möter HR-personal och fackliga företrädare, informerar om avtalet och ger kurser i motiverande lönesättning.

– Det är bra att få de hjälpmedel man behöver för att kunna jobba som chef, säger Bernt Hegebeck. Hur ska man vara mot sina medarbetare? Hur ska man göra i sina lönesamtal? Det gäller att få ut den här informationen, att visa vad Ledarna faktiskt kan ställa upp med. De som går de här kurserna inser att det är något de har stor nytta av.

 

Publicerad 2017-02-14 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier