Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

En heldag om framtidens förvaltning

På torsdag arrangeras Framtidens förvaltare i Stockholm.
Bakom seminariet står Förvaltarforum.se, som vill skapa en ny mötesplats för fastighetsförvaltare.
– Vi är extremt stolta över dem som ska föreläsa, säger arrangören Ove Nordqvist.

Förvaltarforum – en av Byggchefernas samarbetspartners – är en sajt för medarbetare inom fastighetsförvaltning. Den 2 februari anordnar forumet sitt första seminarium. Det kallas Framtidens förvaltare, går av stapeln på Scandic Continental i Stockholm och beskrivs som en naturlig förlängning av hemsidan.

– Hela vår affärsidé bygger på att det saknas media som bara fokuserar på fastighetsförvaltarens funktion, säger Ove Nordqvist från Förvaltarforum. Vi skriver inte om transaktioner, bostadsbehov eller andra samhällsfrågor, utan bara om sådant som berör förvaltningsarbetet.

Seminariet är en heldag med nio föreläsare och en paneldiskussion, indelat i fyra pass med lika många inriktningar: digitalisering och Aff som stöd, hyresgäster och hyresintäkter, energi och hållbarhet samt fastighetsbranschen.

– Nu är det mer eller mindre fullsatt och vi ser att det i huvudsak är förvaltare och förvaltningschefer som har anmält sig, säger Ove Nordqvist. Jag tror att den stora grejen är att medarbetare i det här skrået äntligen blir sedda, att vi pratar just med dem och inte blandar in något som är ”finare” att snacka om. Vi fokuserar enbart på deras jobb.

Ove Nordqvist, som även är vd för konsultbolaget Förvaltningskoordination, hoppas att åhörarna och talarna tar chansen att prata med varandra.

– Vi vet att det finns extremt mycket kunskap i publiken, säger han. Vår tanke är att de som föreläser i en halvtimme kanske pratar i 20 minuter, sedan försöker vi få i gång publiken med frågor. Målsättningen är att det ska bli ett erfarenhetsutbyte som inte bara föreläsarna står för. Sedan kommer inte 150 personer att räcka upp handen, men det räcker med att två eller tre säger någonting.

 

Publicerad 2017-01-31 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier