Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

”Det är en väldigt rolig och spännande bransch”

byggcheferna_fb_andersoscarsson_1200x628

Byggchefernas ambassadörer gör ett viktigt jobb för branschen. Genom att föreläsa på skolor, medverka på mässor och möta framtida kolleger är de representanter för hela byggsektorn.
– Det är en kul grej att vara med på, säger ambassadören Anders Oscarsson Rüdlinger.

I cirka 15 år har Anders Oscarsson Rüdlinger varit medlem i Byggcheferna. Han är platschef på Tuve Bygg i Mölndal, med en bakgrund som såväl hantverkare som arbetschef. I mars utsågs han till ordförande för Byggchefernas avdelning Väst.

Genom hans styrelsearbete och ambassadörsuppdrag löper samma röda tråd:

– Jag återkommer hela tiden till värdet i att nätverka, säger han. När det går två arbetstillfällen på varje platschef finns inte någon arbetsbrist att prata om. Då är den stora frågan snarare hur vi ska klara av allt med ett så bra resultat som möjligt, utan att orsaka utbrändhet. Att vara engagerad i Byggcheferna ger ett nätverk av andra som är i samma situation.

Du vill att medarbetare ska hjälpa varandra i stället för att skylla på varandra. Hur menar du då?

– Det är en tanke jag driver i mitt dagliga arbete, att kunna stå upp för det man gör och samtidigt hjälpa dem som har bekymmer. Det gäller alla. Ser man att det inte går bra för någon ger man den personen en hjälpande hand, så att den kommer vidare. Det är extra viktigt i en högkonjunktur, som vi är i just nu. Det är lätt att något går snett när allt ska bli klart så fort som möjligt.

Varför ska studenter söka sig till byggsektorn?

– Det är en väldigt rolig och spännande bransch. Det blir aldrig enformigt, för varje projekt tar ju slut. Då får man ett nytt. Man behöver inte oroa sig för att det ska bli långtråkigt. Man kan alltid ta med sig sina erfarenheter, samtidigt som man alltid kan få nya arbetskamrater.

Vad får du själv ut av att vara ambassadör?

– Man får lära sig mycket, det är bra för den personliga utvecklingen. Det tar lite tid, men det är heller ingen gigantisk arbetsuppgift. Jag tycker personligen att det är väldigt roligt att träffa andra människor som gör samma saker som jag själv, så att man kan utbyta tankar och idéer. Det ger ambassadörskapet väldigt goda förutsättningar för. Det är ett bra tillfälle att nätverka.

 

Vill du också bli ambassadör? Kontakta Sofia Löfberg på 08-598 990 24 eller anmäl intresse via byggcheferna@ledarna.se.

 

Publicerad 2016-11-28 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier