Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Vem ska föra din talan?

Byggcheferna består av 16 500 medlemmar. Inom sju lokala avdelningar har alla en chans att göra sig hörda. Vilka beslut som fattas i framtiden, det styrs av vilka frågor vi lyfter i dag.
Vi strävar efter en sund och schyst byggbransch, präglad av etik, mångfald, hållbart ledarskap och god arbetsmiljö för chefer. Vill du vara med och bidra? Varmt välkommen att kontakta oss. Det är vi som sätter vår yrkesroll på kartan.

 

avdelningar_ordforanden3
 

NORRA NORRLAND
Peter Sjöquist
(ordförande):
”Det är en trygghet att vara med i Byggcheferna. Om något händer på arbetsplatsen, som uppsägningar eller organisationsförändringar, kan man få hjälp från Ledarna. Är man inte med får man klara sig själv. Det som ger mig mest i att vara engagerad är samhörigheten, när man vet att man har stöttning av både Byggcheferna och fackförbundet. Sedan är det viktigt med ett forum där vi kan driva våra frågor om arbetsmiljö och avtal.”


MELLAN
Lars Bergqvist
(ordförande):
”Byggcheferna är de enda som arbetar med byggchefers frågor. Vi bevakar bland annat deras löner och har väldigt bra lönestatistik. Vi har också bestämt oss för att driva mjukare frågor, som etik, mångfald och chefers arbetsmiljö. Det är det ingen annan som gör. Därför finns det skäl för folk att fundera på om det inte är ganska bra att någon gör det. Ingenting kommer gratis. För mig och många andra är demokratin enormt viktig. Man kan inte driva Byggcheferna som ett företag, utan det ska vara förankrat i myllan.”


ÖST
Jeanet Corvinius
(ordförande):
”Vi har 6 000 medlemmar men behöver bli fler, eftersom branschen faktiskt växer. Ju fler vi är, desto lättare är det att lyssna på oss. Dessutom innebär Byggcheferna ett fantastiskt nätverk. Vi är med och påverkar i stora branschfrågor, vilket kampanjen Stoppa machokulturen är ett exempel på. Den har fått ett starkt genomslag, även om inte alla företag säger det. Alla stora bolag jobbar med jämställdhet på ett eller annat sätt just nu.”


VÄST
Anders Oscarsson Rüdlinger
(ordförande):
”I dag har vi en fruktansvärt het byggmarknad och då gäller det att bygga nätverk. Det är det som kan stärka oss för framtiden. På högskolorna är det många som får jobb innan de ens har hunnit gå klart, som kanske inte behöver tänka i de banorna. Det är först när det krisar som de kan se att ett medlemskap är värt något. Nyttan är att träffa andra, förstå att man inte är ensam i sin situation och få ett mentalt stöd. Man får inblick i olika sätt att lösa problem.”


SKÅNE/BLEKINGE
Lars Tengvall
(ordförande):
”Det finns många frågor där Byggcheferna har påverkat branschen, till exempel nollvisionen för dödsolyckor. När vi presenterade den blev byggföretagen helt förskrämda, men nu jobbar alla efter den. Visst påverkar vi genom vårt medlemsantal. Det är Ledarna som står för tryggheten, medan Byggcheferna bevakar branschen. För egen del får jag mycket tillbaka. Jag möter många människor och lär mig mycket om hur hela byggbranschen fungerar.”


VILL DU OCKSÅ BLI ORDFÖRANDE?
Just nu är ordförandeposten ledig i två av våra distrikt! I Gävle/Dala/Sundsvall och Småland/Halland har du chansen att bli företrädare för tusentals kolleger. Intresseanmälan kan skickas till byggcheferna@ledarna.se.


SÅ BLIR DINA LOKALA FRÅGOR NATIONELLA
Februari 2017:
Varje avdelning inom Byggcheferna kallar till möte. Här väljs totalt 30 ombud till Byggchefernas stämma. Ju fler medlemmar en avdelning har, desto fler ombud får den välja.
September 2017: Byggchefernas stämma. Av samtliga deltagare utses 17 ombud till Ledarnas kongress. Dessutom väljs styrelse för nästa fyraårsperiod.
Maj 2018: Ledarnas kongress. De utvalda ombuden representerar Byggchefernas 16 500 medlemmar.

 

Publicerad 2016-11-23 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier