Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

”Byggcheferna ger ett mervärde”

Vill du lyckas som chef? Det vill vi också att du ska. Som medlem i Byggcheferna kommer du närmare 16 500 kolleger över hela landet – personer som vet vad just ditt yrke innebär. Här berättar en av våra medlemmar om varför Byggcheferna behövs.

ulrikahorgren

Ulrika Hörgren
Enhetschef på Swedavia Konsult, Landvetter

Hur länge har du varit medlem i Byggcheferna?

– Två år.

Varför är du medlem?

– Från början gick jag med i Ledarna för att ”det är klart man ska vara med i facket, det hör till”, men att vara medlem i Byggcheferna ger faktiskt ett mervärde. Man ingår i något mer än ett traditionellt fackförbund. Som chef kan man ofta vara lite ensam på sin arbetsplats. Då är det skönt med en känsla av tillhörighet, att man kan få ett kontaktnät och stöttning.

På vilket sätt kan Byggcheferna hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll?

– Det jag ser är att man stärker upp rollen, att man får en trygghet och kan utvecklas. Att det finns ett större sammanhang än bara just det företag där man arbetar.

Vilka frågor är viktigast för Byggcheferna att driva?

– Byggbranschen är generellt sett väldigt konservativ. Det har hänt jättemycket sedan jag började i slutet av 90-talet, då det fanns ett ifrågasättande av kvinnor på byggarbetsplatser överlag. Delvis har det nog med ens egen ålder och position att göra, men jag tror även att mycket har förändrats. Samtidigt händer fortfarande saker som inte är okej. Man behöver få lite fart på den här branschen. Vissa värderingar är det jätteviktigt att ta tag i.

Vill du också bli medlem? Klicka här!

”Byggcheferna är mitt LinkedIn” – Läs om varför Martin Hagman är med i Byggcheferna.

 

Byggcheferna_FB-inlagg

 

Publicerad 2016-06-01 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier