Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Anna tillhör framtidens ledare

annakallstrom

En av Sveriges framtida kvinnliga ledare är byggchefen Anna Källström.
På årets topplista från Ledarna har hon belönats med plats 20.

I tio år har Ledarna rankat Sveriges 75 främsta unga kvinnliga chefer. På årets lista, som presenterades den 11 maj, finns en byggchef på den övre hälften:
Anna Källström, 34. Sedan ett år tillbaka är hon Skanskas distriktschef i Halland. Hon är utbildad civilingenjör i maskinteknik och har tidigare varit projektchef på Skanska Direkt. I sin nuvarande roll har hon ansvar för 37 tjänstemän och cirka 50 yrkesarbetare.
– Det är så klart jätteroligt, kommenterar hon sin listplacering. Det var många kompetenta och duktiga tjejer nominerade.
Vad gör dig till en bra ledare?
– Jag tror att man behöver jobba mer med att involvera och engagera, i stället för att bestämma ensam. Genom att arbeta med delaktighet kommer man längre. Det ledarskapet har väl alltid funnits, men det har nog blivit tydligare för fler att det är så man når en större framgång. Att ha ledningsgrupper som är aktiva i stället för att bara meddela beslut.
Vilken är den största utmaningen i att vara byggchef i dag?
– Att allt går så fort, man måste hinna med i alla processer och det händer mycket i omvärlden. Det gäller att vara på tårna hela tiden och hitta kompetent personal, medarbetare som kan driva sina egna delar i hjulet som snurrar. Och att behålla dem man redan har.

På juryns ”varma lista”, som utan inbördes ordning innefattar plats 51–75, placerade sig Jeanet Corvinius, 36. Förutom att vara arbetschef inom Peab är hon en drivande profil i Byggcheferna. Läs mer om henne här.

Publicerad 2016-05-16 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier