Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Tre smarta karriärtips

 

JörgenJörgen Kihlgren, ledarskapsutvecklare och karriärrådgivare på Ledarna.

 

Efter nyår är det många som funderar över sin tillvaro. Det kanske är dags att förändra något. Bli ett bättre sig själv. Men hur gör man egentligen för att faktiskt förändra något. På riktigt. Vi har fått tre nyttiga tips från Ledarnas karriärrådgivare Jörgen Kihlgren.

 

  1. Våga lära om, lära nytt och lära av.

Se till att hela tiden utveckla dig. Byggbranschen står inför förändringar och det är mycket som händer just nu. Följ med i utvecklingen och gå utbildningar. Bästa sättet att få spännande uppdrag är att visa att du ligger i framkant. Våga också inse att det du en gång visste kanske inte längre stämmer.

 

  1. Ha rätt organisatoriska förutsättningar.

Genom att alltid ha rätt förutsättningar i din organisation kommer du underlätta projekten. Med rätt människor och leverantörer i din omgivning kommer du ha större chans att lyckas. Många chefer får inte rätt förutsättningar. Våga tacka nej till de uppdrag det inte finns chans till framgång. Var lite kall.

 

  1. Välj rätt arbetsgivare och chef.

Ibland är enda sättet att utvecklas att byta arbetsplats. Du har kört fast. Men att välja rätt arbetsgivare är inte det lättaste. Vad som är rätt för någon annan, kanske är helt fel för dig. Välj utifrån just dina behov, kunskap och mål. Det kräver att du har självinsikt. Du måste veta vart och vad du vill, både på kort och lång sikt.

Publicerad 2016-02-10 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier