Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Rotpartner bryter mönstret

j9tmqcmcafvcpzebvrjq

I den mansdominerande fastighets- och byggbransch går Rotpartner mot strömmen och är idag fler kvinnor än män. Under de senaste fyra åren har man mer än fördubblat sin personal och gått ifrån 17 till 37 anställda varav 19 nu är kvinnor. Något som man själva tycker är en naturlig utveckling.

 

– Man kan tycka att det här inte borde vara en så stor nyhet år 2015 och att vi borde kommit längre i vår bransch, och i samhället i stort för den delen, men tyvärr ser det inte ut så än. Fastighets- och byggbranschen är en traditionellt manlig bransch och vi är väldigt stolta över att bryta det mönstret, säger John Kåwert, marknadschef på Rotpartner.

 

Faller sig naturligt
Daniel Olsson, personalansvarig på Rotpartner, berättar att man för drygt 5 år sedan valde att aktivt rekrytera kvinnor för att skapa en bättre jämställdhet i företaget. Med tiden har den strategin övergått till att anställa personer med rätt personlighet och kompetens.

 

– Det har fallit sig så att det ofta varit tjejer som varit de starkaste kandidaterna. Vi letar efter rätt person och tittar inte bara på utbildning, kön eller erfarenhet. Och det har starkt bidragit till vår fina företagskultur. Vi tror på blandningen av människor och våra olika förmågor, menar Daniel.

 

Vad tillför den jämna könsfördelning er som företag?
– Blandningen ger en bra dynamik och bidrar till en bra företagskultur, bredare synsätt på saker och ting, säger Daniel Olsson.

 

Daniel Olsson menar att den jämna könsfördelning på företaget faller sig naturligt. Det är också en förutsättning för bra affärer.

 

– Det absolut viktigaste är att vi levererar det vi ska på ett bra sätt. Men våra kunder är både kvinnor och män. Dessutom vet vi att mångfald ger bättre affärer över tid. Människor gör affärer med människor och våra kunder är alla olika, därför tror vi på att ha olika kön, bakgrund och personligheter, avslutar Daniel Olsson.

 

Fakta

Rotpartner är ett konsultföretag som levererar konsulttjänster, både projektledning, projektering och byggteknisk konsultation, för ombyggnad och utveckling av fastigheter. Rotpartner har kontor i Göteborg, Stockholm och Malmö och är i dagsläget 37 st anställda.

 

Publicerad 2015-12-30 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier