Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Ta chansen att bli ambassadör!

jeanet

Är du en person som älskar ditt jobb i byggbranschen och vill smitta av det på andra? Då borde du ta chansen att bli ambassadör för Byggcheferna. Just nu söker vi fler som vill inspirera och coacha nästa generations byggchefer.

Jeanet Corvinius är till vardags arbetschef på Peab och är sedan 4 år tillbaka också ambassadör för Byggcheferna. Hon menar att ambassadörskapet är en både viktigt och roligt uppgift.

– När jag är ute och träffar studenter så får jag ofta höra hur intressant och nyttigt de tycker det är att lyssna på någon som jobbar i branschen. För utbildningarna är teoretiska men verkligheten är lite annat, menar Jeanet.

Vad gör ambassadörerna?
– Vi är ute på universitet och högskolor och träffar framtidens byggchefer. Egentligen är vi en länk mellan skolan och arbetslivet.
Någon som kan berätta om hur det fungerar i verkligheten. Vi tipsar, coachar och svarar på studenternas frågor. När man pluggar vet man egentligen inte så mycket om vad som väntar efter examen. Därför är det också en viktig uppgift att inspirera och väcka drömmar, säger Jeanet och tillägger:

– Det alla ambassadörer har gemensamt är att vi älskar att jobba i den här branschen. Mycket handlar om att inspirera och peppa. Att berätta vad rätt studenterna gjorde när de valde att utbilda sig för att arbeta i byggbranschen.

Expertföreläsare med sig
Ambassadören har alltid med sig en expertföreläsare i ämnet. Till exempel ledarskapsutvecklaren och författaren Jörgen Kihlgren som föreläser om ledarskap och det personliga varumärket. Ambassadörens roll är att vara inspiratör och bollplank till föreläsaren. En person som kan fylla i och berätta om sina egna erfarenheter. Och ibland får man även agera yrkesvägledare.

– Studenterna har alltid en massa frågor. Ofta är de intresserade av att veta vilka olika yrkesroller det finns i branschen och vilken väg man ska ta för att få en viss tjänst. Sen berättar vi naturligtvis alltid om Byggchefernas nätverk och alla fördelar med att vara medlem.

Stor efterfrågan
Det många skolor och utbildningar som vill att ambassadörerna ska komma ut och träffa studenterna. Därför behövs fler.

– Ja, vi skulle behöva 3-4 ambassadörer till för att klara av alla förfrågningar. Man bokar inte föreläsningarna själv, utan vi har en jättebra resurs som hjälper oss med det. Ambassadörskapet ger mycket mer än det tar, säger Jeanet.

Vem kan bli ambassadör?
– Alla! Ofta tar man sin egen kunskap för given och tänker att alla kan det jag kan. Så är det inte. Dina kunskaper är värdefulla för studenterna och inte alls så självklara som man kan tro.

Så varför ska man bli ambassadör?
För att man älskar byggbranschen. Man får också tillgång till ett riktigt stark nätverk som man kan ha mycket nytta av. Men framförallt för att man vill smitta av sin glädje och entusiasm på studenterna. Ambassadörerna är väldigt uppskattade av studenterna och även om man inte tror det själv så kan man hjälpa till med massor, avslutar Jeanet Corvinius.

TA KONTAKT!
Du kan anmäla intresse för att bli ambassadör via byggcheferna@ledarna.se eller genom att kontakta Anne Stampe på 070-941 98 12.

 

Publicerad 2015-11-26 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier