Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Hallå igen!…

fredrik
…Fredrik Asklund, VD på Erlandsson Bygg i Mitt. I tisdags deltog du i workshopen ”Alla tjänar på en jämställd byggbransch”. Vad tyckte du?
– Jag tyckte det var bra! Det var ett bra upplägg med en blandning av underhållning och bra diskussioner kring borden. Det är många som tycker och många som har bra idéer. Jag uppskattade workshopledaren Edna Eriksson som var intressant att lyssna på. Hon sa många tänkvärda saker som jag tar med mig hem.
Som vaddå?
– Till exempel att vi är varandras omgivning och att vi som grupp skapar varandras arbetsmiljö. Det är egentligen självklart men viktigt att påminna sig om ofta.
Något mer?
– Babben Larsson berättade en sak som träffade rakt i magen. Hon hade pratat med en tjej på en byggarbetsplats som upplevde ”en märklig kombination av att inte bli sedd men iakttagen” på sin arbetsplats. Det är ju fruktansvärt. Men det säger en hel del om hur minoriteter blir behandlade, inte bara i vår bransch, utan i samhället i stort. Det pratas så mycket om ledarskap, men vi pratar inte så mycket om medarbetarskap och medmänsklighetsskap. Det borde vi väva vidare på, för en bra arbetsmiljö är allas ansvar.
Syftet med workshopen var att väcka tankar och starta diskussioner. Tycker du att den lyckades med det?
– Ja, det tycker jag. Vid vårt bord diskuterade vi att det behövs ett bra lärlingssystem. Det måste bli enklare att ta sig in i branschen framförallt för de som kommer på lite senare i livet att de vill arbeta i byggbranschen, säger Fredrik och fortsätter:
– Vi pratade också om goda förebilder, framförallt kvinnliga. Och inte bara i själva byggbranschen. Det var någon som nämnde Byggare Bibbi istället för Byggare Bob och varför det bara är män som programleder hemmafixarprogram på tv?
Kan du rekommendera andra att delta?
– Ja, verkligen. Jag tycker alla som kan borde vara med. Det här är frågor som vi alla måste vara med och hitta lösningar på, avslutar Fredrik Asklund.

 

Läs mer och anmäl dig till nästa workshop här: http://stoppamachokulturen.nu/workshops/

Publicerad 2015-11-19 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier