Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Första workshopen: ”jargong även på utbildningarna”

I tisdags gick startskottet för vår workshopserie ”Alla tjänar på en jämställd byggbransch”. Bland de över hundra deltagarna på Färgfabriken i Stockholm fanns allt från plåtslagare och ingenjörer till byggnadsarbetare, vd:ar och även studenter.

I vimlet träffade vi Lena Schotte. Hon har tagit tjänstledigt från sin tjänst som jurist på en statlig myndighet, där hon arbetat i 17 år, för att utbilda sig till arbetsledare inom byggproduktion på Hermods yrkeshögskola.

– Jag har alltid tyckt att byggbranschen är häftig. Den är så konkret med tydliga mål. Branschen känns pulserande och kreativ. Resultatet av arbetet är saker man kan ta på. Man skapar och arbetar tillsammans. Dessutom är kommunikationen i branschen väldigt rak och det gillar jag, säger hon.

 Visste du att det var så få kvinnor i byggbranschen när du valde att ta dig in i byggbranschen?
– Ja, det visste jag. Det ser jag som en möjlighet. Jag kommer sticka ut men kan bidra med så mycket. Jag har tidigare arbetat i mansdominerade branscher och trivs med det, menar Lena.

Vad tyckte du om workshopen?
Superintressant! Det fick mig att fundera på hur det är på vår utbildning. Det kan stundtals vara väl grabbig jargong där. Har noterat att vi än så länge bara haft manliga föreläsare. Var är kvinnorna? Var är de kvinnliga förebilderna? Workshopen hade en tydlig tråd och det finns mycket att jobba med även på utbildningarna, även i grundskolan och på gymnasiet. Tror vad vi fått här idag hade varit värdefullt för hela vår klass. Vi kan göra skillnad, vi kommer att vara morgondagens förebilder i vårt ledarskap, avslutar Lena Schotte.

Nästa stopp i workshopserien är på Trädgår’n i Göteborg 23 november.
Klicka här för att anmäla dig.

Publicerad 2015-11-19 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier