Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Andra vägar in i byggbranschen

Har du eller känner du någon som har jobbat ett par år inom byggbranschen och vill ta nästa steg? Då kan en YH-utbildning vara rätt väg att gå. I dagarna är det sista anmälningsdag till flera av skolornas utbildningar för arbetsledare inom byggbranschen.

Att läsa på högskola och universitet är inte enda sättet att bli arbetsledare. Det är dessutom bra för byggbranschen om inte alla ledare stöpts i samma form. En av många fördelar med en YH-utbildning är att de är utformade på ett konkret och praktiskt sätt utifrån näringslivets faktiska behov. I utbildningarna ingår också en viss tid ute i arbetslivet, så kallade LIA-perioder. En klar fördel då både den studerande och arbetsgivaren inte behöver lägga tid på upplärning och inskolning i arbetet.

Utbildningar runt om i Sverige
Några av de skolor som erbjuder yrkesförberedande utbildningar för arbetsledare är Plushögskolan i Västerås och Hermods som finns i Stockholm och Göteborg. Och det är en roll som verkligen efterfrågas. Stora infrastruktursatsningar är planerade de kommande åren, och tillsammans med väntade pensionsavgångar, innebär det att du kommer att bli eftertraktad. De senaste mätningarna visar att 9 av 10 har fått jobb som arbetsledare efter utbildningarna.

– Eftersom Sveriges infrastruktur är eftersatt mot jämförbara länder, så är stora investeringar att vänta. Kompetent och utbildad arbetskraft kommer att vara en bristvara och hela den svenska anläggningsbranschen står inför omfattande nyrekryteringar. Att utbilda sig till arbetsledare är verkligen något att satsa på i framtiden, säger Stefan Ling, arbetschef på Peab Anläggning.

Start i december
Både Plushögskolan i Västerås och Hermods i Stockholm och Göteborg inleder sina utbildningar i december. Om du är nyfiken på fler KY-utbildningar finns de samlade här.

Publicerad 2015-11-16 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier