Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Hallå där!…

babben1

 

Babben Larsson som är inspiratör under Byggchefernas och Byggnads workshopserie ”Alla tjänar på en jämställd byggbransch”.

Det närmar sig! 17 november går den första workshopen av stapeln på Liljeholmen i Stockholm. Hur har du förberett dig?
Jag har pratat med folk i byggbranschen, sammanlagt har jag intervjuat ett tiotal personer, både kvinnor och män. Vi har pratat både om arbetsklimat och inställningen till kvinnor i branschen. Jag har försökt få tag i folk som skiljer sig i attityd och åsikter för att få en helhet.

Så vad har du lärt dig?
Att tjejer är svaga. Nej, jag skojar bara. Men det är faktiskt ett återkommande argument mot att rekrytera kvinnor till byggbranschen. Jag har också förstått att det är bitvis hård jargong och kaxig attityd. Det behövs skinn på näsan för att klara av miljön, säger de jag pratat med.

Det låter ju inte så positivt…
Nej, fast många av problemen är inte unika för byggbranschen, utan snarare strukturella problem i dagens samhälle. Och det finns även företagare som går mot strömmen. En kille jag pratade med anställer bara tjejer just nu till sin kakelfirma, för honom fungerar det bättre.

Vad kan de som kommer förvänta sig?
Jag kommer vända och vrida på det som kommit upp under mina samtal men även dra paralleller till andra branscher, jag vill inte fastna i byggbodarna. Jag kommer också prata om fördelar med mångfald.

Varför ska man anmäla sig?
För att det här är en del av branschens väg framåt. Vissa kanske inte tycker att arbetsklimatet är ett problem, men kom ändå och lyssna på dem som vill se en förändring. Det som inte utvecklas i takt med samtiden hamnar i bakvattnet.

 

Har du glömt anmäla dig? Det finns fortfarande några platser kvar. Anmäl dig direkt på: http://stoppamachokulturen.nu/workshops/

Publicerad 2015-11-08 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier