Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

”Små knep gör att helheten förbättras”

Eva Torberger aug 2013 _ DSC 8611
Årets Byggchef 2015 Eva Torberger. Foto: Skanska

 

I våras blev Eva Torberger utsedd till Årets Byggchef 2015. En del av priset var att få delta i Ledarstudions kurs ”det personliga uttrycket”. Under hösten har Eva vid två tillfällen deltagit i den sammanlagt fyra dagar långa kursen.

Hej Eva, vad tyckte du om kursen?
Första dagen var tuff. Jag visste i förväg att vi skulle bli bedömda utifrån hur vi presterade, och dessutom inför en grupp med helt okända personer. Men det är bra att utmana sig själv. Sedan flöt dagarna på och jag lärde mig väldig mycket.

Vad har du lärt dig?
Jag presenterar ofta i mitt arbete. Det kursen framförallt har gett mig är en annan dimension av att tala inför både stora och små grupper. Idag utgår jag alltid ifrån vad jag vill att de jag presenterar för ska ta md sig.

Tar du med dig något speciellt från kursen?
Det är väl att många små knep tillsammans gör att helheten blir förbättrad. Som att ha en brant start och avslutning på presentationen. Eller att verkligen tänka på för vem man presenterar. Dessutom var en av kursledarna skådespelare, hon fick oss till exempel att tänka på att hur man använder rösten för att påverka budskapet.

Har du fått användning av kursen i ditt jobb?
Ja, det har jag absolut. Nästa vecka har jag en stor presentation, så de tankarna jag har med från kursen snurrar rätt mycket i huvudet just nu, avslutar Eva Torberger.

 

Vill du också utveckla ditt ledarskap?
Som medlem i Byggcheferna har fri tillgång till Ledarnas breda utbud av kurser och seminarier. Du hittar dem här: http://www.ledarna.se/Kurser/

 

Publicerad 2015-10-29 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier