Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Största satsningen hittills

Workshopen_talare_690x373

I november drar vi igång den största satsningen hittills på en jämställd byggbransch. Tillsammans med bland annat Babben Larsson, Jan Bylund och Edna Eriksson anordnas de två första av en rad inspirationsworkshoppar för att sticka hål på fördomar och machokultur i byggbranschen.

 

– Det har varit en del kritik mot vår satsning hittills och jag kan delvis förstå reaktionerna. Därför är jag glad och stolt över att vi nu kan rulla igång den här satsningen. Det känns verkligen som att vi går från snack till verkstad nu, säger Johan Lindholm ordförande för Byggnads.

Humor och allvar blandas 
Varför förväntas män vara på ett visst sätt och kvinnor på ett annat? Och varför ska det ställas krav och sättas begränsningar på människor på grund av vad de har mellan benen? Kan vi inte få vara olika på mer än två sätt? Detta och en massa annat kommer tas upp under en fullspäckad halvdag där träffsäker humor och allvar blandas.

­– Det här är en stor satsning och det kommer märkas. Själva innehållet spikas just nu, så kan jag inte avslöja några detaljer. Men jag kan säga så mycket som att det kommer bli både tänkvärt och roligt. Vi måste kunna prata om även detta med glimten i ögat annars blir det fel, säger Lars Bergqvist ordförande för Byggcheferna.

Babben Larsson på scen
Komikern och skådespelaren Babben Larsson kommer finnas med som inspiratör på scen. Med träffsäker och ibland plågsamt ärlig humor har hon en förmåga att skämta om det mesta. Och Babben är peppad.

– När jag fick frågan om jag skulle kunna tänka mig att vara med tackade jag ja direkt. Det här är viktigt och något som alla branscher borde göra. För jag tror att alla arbetsplatser mår bra av en bra mix av kvinnor och män, säger Babben.

Gör research på plats
Och hon har tagit uppdraget på största allvar. Eftersom hon inte har speciellt stor erfarenhet av vår bransch kommer hon ge sig ut i verkligheten och att prata med människor på byggarbetsplatser.

– Jag är ödmjuk inför det här. Det är lätt att fastna i fördomar och förutfattade meningar och jag är verkligen inte ute efter att hälla bensin på elden. Därför vill jag komma ut och prata med folk som kan ge en rättvis bild av hur det är i verkligheten, säger Babben.

Trots det är det inget snack om vad vi kan förvänta oss.

– Klart man kan skämta även om sådana här saker, bara man gör det på rätt sätt. Annars blir det ju för torrt och tråkigt, avslutar Babben.

Start i Stockholm 17 nov
Förutom Babben Larsson finns också Janne Bylund med som moderator och Edna Eriksson som worshopledare. Vi startar i Stockholm 17 november och Göteborg 23 november, därefter rullar vi vidare till en stad nära dig. Inbjudningar, program och mer information kommer löpande. Håll dig uppdaterad på stoppamachokulturen.nu

Klicka här för att anmäla dig!

 

 

Publicerad 2015-09-24 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier