Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Nu tar vi nästa steg!

Testet_690x373

Nu tar Byggcheferna och Byggnads nästa steg i vårt gemensamma arbete för en jämställd byggbransch. Och den här gången tar vi ett ordentligt grepp om fördomar.

Fördomar klumpar ihop människor och drar alla över en kam, till exempel ”smålänningar är snåla”, ”män kan inte prata om känslor” eller ”kvinnor är tjatiga”. Det luriga är att dessa förutfattade meningar påverkar oss utan att vi ens tänker på det.

Sanning eller bullshit?
Fördomar finns överallt, även i vår bransch. Därför har vi tagit fram ”Sanning eller Bullshit”, ett test om myter och fördomar i byggbranschen. Testet är uppbyggt av tio påståenden. Vissa är specifika för byggbranschen, andra mer allmänna. Och det enda du behöver göra är att avgöra om de är sanna eller bara bullshit.

Alla har fördomar
Syftet med testet är att visa att fördomar är vanligare än man tror. Alla har dem. Dessutom vill vi sticka hål på några seglivade myter i vår bransch och kanske ge en tankeställare eller två. För att kunna tänka nytt måste man först bli medveten om sina tankevurpor.

Så hur bra koll har du, egentligen? Utmana dig själv och dina vänner i ”Sanning eller Bullshit”. Du hittar det här: stoppamachokulturen.nu/sanningbullshit

 

Lycka till!

 

 

Publicerad 2015-09-21 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier