Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Utveckling i byggbranschen: SBUF får en kvinnlig ordförande

– Jag vill inte förändra något för förändringens skull, men min bakgrund gör kanske att jag kan fortsätta utvecklingen och bidra till nya tänkesätt och projekt som även behandlar mjuka värden. Det behöver vår bransch, säger Kristina Gabrielii, ny ordförande för SBUF, Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond.

Kristina Gabrielii är noga med att understryka den effektiva och obyråkratiska modell som SBUF i dagsläget arbetar efter.

– Verksamheten är stabil i grunden och fungerar mycket bra. Men en verksamhet, vars främsta syfte är att främja utveckling, måste ha kvinnorepresentation. Därför är jag väldigt glad åt att vara den första kvinnan på den här posten. Och att det behövs fler kvinnor är något som männen i SBUF själva gett uttryck för: ’så här gubbigt får det inte vara’, berättar Kristina Gabrielii som representerar Sveriges Byggindustrier i SBUF.

– I mina tidigare roller, bl.a. som projektledare för utvecklings- och energiprojektprojekt, har jag sökt medel hos SBUF. Det är mycket teknik och stål och betong, men de nya kunskaperna om klimatförändringar, byggandet av hållbara samhällen och hur allt hänger ihop behöver vi mer av. Den helhetssynen bör genomsyra forskning och utveckling i byggbranschen. För att få en reell utväxling av nya tekniska lösningar måste vi bli bättre på att skapa en förståelse för interaktionen människa-teknik, betonar Kristina Gabrielii.

IMG_9234

Foto: Börje Hammarström

Kort om Kristina Gabrielii

Aktuell: Ny ordförande i SBUF.

Befattning: Hållbarhetschef, Peab.

Ålder: 49.

Utbildning/Bakgrund: Civilingenjör, väg och vatten, Chalmers, Peab sedan 2008, dessförinnan NCC.

Antal år i yrket: 25.

Familj: Man och två utflugna barn.

Intressen: Skidåkning, golf (14,6 Hcp), ledare för ungdomar inom fotboll och innebandy.

Vad betyder hållbarhet för dig? Långsiktighet och helhetstänkande. Lär mig hela tiden, inte minst om mänskliga rättigheter som långt ifrån efterlevs i stora delar av världen. Att värna alla människors lika värde samt att utveckla samhället för att också kunna tillgodose de behov som finns i framtiden.

Text: Pamela Collin 

Publicerad 2014-10-31 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier