Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Islossning i kampen mot svartarbete

Regeringen föreslår att personalliggare införs i byggbranschen den 1 januari 2016.

– Förslaget är ett viktigt verktyg i kampen mot  svartarbete och osund konkurrens i byggbranschen, säger Peter Löfgren för Byggbranschen i samverkan. Vi har kämpat länge för att få en lag om närvaroliggare i byggbranschen på plats och nu ser det äntligen ut som om vårt arbete bär frukt.

– Vi vill att det ska vara lätt att göra rätt och vi vill att seriösa företag ska kunna konkurrera på schyssta villkor och förslaget stärker detta. Vi hoppas därför att riksdagen när stunden för votering är inne, ställer sig bakom förslaget och trycker på voteringsknappen för sund konkurrens och bifaller förslaget avslutar Peter Löfgren.

image003

För kompletterande information, kontakta Peter Löfgren utvecklingschef Sveriges Byggindustrier, 0708-21 02 00,peter.lofgren@sverigesbyggindustrier.se

Nätverket Byggbranschen i samverkan: Byggcheferna/Ledarna, Byggnads, Elektriska Installatörsorganisationen EIO, Glasbranschföreningen, Maskin­entreprenörerna, Målareförbundet, Målaremästarna, Plåtslageriernas riksförbund, Seko, Sveriges Byggindustrier, Elektrikerna och VVS Företagen, se byggbranschenisamverkan.se samt www.renbyggbransch.nu

Publicerad 2014-10-23 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier