Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Blomstertiden är här

När midsommar står för dörren har nedräkningen mot sommarsemestern börjat för de flesta. Och allt vi tänkt att göra – och inte göra…

Det är viktigt att skapa andrum och tillåta sig lata dagar, på stranden, i hängmattan, i sällskap med familj, vänner eller varför inte med en bok. Helst ska tankarna på jobbet ha flugit sin kos, men för dem som kanske inte har tid att förkovra sig i sin ledarroll till vardags kan läsning om framtidens ledarskap på ledig tid kännas lyxigt. Så här följer ett par boktips:

– Ledarintelligens av Marika Ronthy, leg psykolog med 30 års erfarenhet av handledning av chefer,  tar just upp morgondagens ledarskap där respekten för individen står i fokus. Författaren lyfter fram den mänskliga aspekten i ledarskapet. Boken ger idéer kring själslig, emotionell och rationell intelligens som konkreta verktyg för att utveckla den egna ledarintelligensen. Ledarintelligens är lika med själslig intelligens + emotionell intelligens + kognitiv intelligens

Sagt om boken: ”Boken är en pragmatisk handbok för det moderna ledarskapet. Om du bara ska läsa en enda ledarskapsbok, läs denna.”  Johan Oljeqvist, vd, Fryshuset
”Jag vill varmt rekommendera LQ – Ledarintelligens till den som från och med idag vill attrahera, rekrytera och utveckla morgondagens ledare.”  Dag Strömqvist, Administrativ chef, Sveriges Television AB

– Mötesledarguiden av Krister Forsberg och Björn Karlsson, är skriven för dem som snabbt vill veta vad man ska tänka på inför möten. Vilka verktyg man ska välja för respektive uppgift. Guiden tar även upp vilka frågor som bör förberedas, hur man bygger konsensus, hur man hjälper gruppen att fatta rätt beslut och hur man kan hantera olika situationer och beteenden som kan uppstå under mötet.

Till sist, en liten midsommarhälsning till Byggchefernas alla medlemmar och trogna läsare av nyheter här på webben:

Var glad min själ, åt vad du har;
nu har du hundra sommardar
och detta är den första.
När solens lopp sin ände tar
då har du nittionio kvar
och någon blir den största.

Giv noga akt på var du står;
i morgon är med ens igår,
det går så fort att vandra.
Lägg märke till att vad du får,
är hundra sommardar per år,
i morgon är den andra.

”Första juni” av Kajenn (1986) Caj Lundgren

Text: Pamela Collin

Publicerad 2014-06-20 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier