Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Senaste nytt om ambassadörsprogrammet

Hur bemöter man som ung, ny praktikant äldre garvade arbetskolleger som tummar på säkerheten? Som praktikant kan det kännas väldigt svårt att ifrågasätta en erfaren kollega som man ser inte bär skyddsutrustningen korrekt. Man kommer precis från skolbänken där säkerhet på arbetsplatsen inpräntats som något viktigt. Vilken roll och vilket ansvar har platschefen i ett sådant läge?

Frågor som dessa togs upp av flera studenter under arbetsmarknadsdagen i Borlänge som gick av stapeln i början av februari och där Byggcheferna via sitt ambassadörsprogram deltog med ett etikseminarium. Byggchefernas ambassadör berättade för intresserade studenter om hur han tyckte det var att komma ut på praktik, vilka farhågor han kände och vilka problem han ställdes inför.

– En annan fråga som återkommit vid de olika ambassadörsaktiviteterna är svårigheterna med att få tag i praktikplatser, speciellt för dem som inte har svenska språket som modersmål. Många vill ha hjälp med att sätta ihop cv, berättar Anne Stampe, ansvarig för ambassadörsprogrammet.

– Enligt studenterna kan varken skolan eller arbetsförmedlingen ge den hjälpen, men Byggcheferna har den kompetensen. Så just nu funderar vi på om vi skulle kunna erbjuda även mer handfast hjälp med att sätta ihop cv som är relevanta för studenter som ska söka arbete i byggsektorn. Och som möter upp det som en byggchef tittar på när han/hon läser ett cv, fortsätter Anne Stampe.

Möjligen kan den frågan bli aktuell vid nästa träff med den delvis nya 14 personer starka ambassadörsgruppen.  I slutet av januari hölls en sammankomst då ambassadörsprogrammet gicks igenom; vilka ämnen och typer av föreläsningar det ska innehålla.

– Men eftersom några inte kunde delta då och vi vill ge alla samma förutsättningar och möjlighet att påverka utformningen av innehållet kommer vi försöka att anordna en ny träff under våren i Göteborg, säger Anne Stampe.

Text: Pamela Collin

Publicerad 2014-04-09 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier