Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Nu har byggbranschens nollvision satts på pränt

Sveriges Byggindustrier, Trafikverket och Svenska Teknik &  Designföretagen har nu undertecknat en överenskommelse som har ambitionen att antalet  allvarliga arbetsplatsolyckor inte ska förekomma efter 2016.

Idén om en gemensam branschöverenskommelse kom till i samband med Arbetsmiljöforum som Trafikverket tog initiativ till i höstas. Det har nu mynnat ut i en handlingsplan med ett antal åtgärder som branschen ska ha infört till år 2016.

Arbetsmiljöforum i höstas resulterade i över 600 förslag om hur arbetsmiljö konkret kan förbättras inom de projekt och underhållsarbeten som Trafikverkets entreprenörer dagligen genomför. En bruttolista som nu kokats ihop till en konkret handlingsplan. En plan som lanserades i samband med Anläggningsdagen den 18 mars.

– Jag tycker det är mycket bra att en byggherre som Trafikverket tar täten för att få ihop branschen när det gäller produktivitet och inte minst något så oerhört viktigt som säkerheten. Säkerhet handlar om ledarskap och attityder. Därför har Sveriges Byggindustrier beslutat att satsa 50 miljoner kronor under en treårsperiod för att ge ökad rådgivning och utbildning i säkerhetsrelaterade frågor, säger Ola Månsson, vd Sveriges Byggindustrier.

Text: Pamela Collin

 

Publicerad 2014-03-24 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier