Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Kompetent byggare och lyhörd lagspelare – Årets Byggchef 2014

Affärsområdeschef Henrik Bratt, Erlandsson Bygg, är Årets Byggchef 2014. En synlig ledare som inte är rädd att hugga i. Henrik är ute på fältet så ofta han får tillfälle och jämför sitt arbete med lagidrott. Alla ska vara delaktiga och arbeta tillsammans med produktionen. För att få till ett vinnande lag ser han till att vara en lyhörd, påläst och trygg ledare.

Årets vinnare Henrik Bratt kommer från Onsala, Halland. Han har bland annat jobbat som arbetsledare, platschef och projektchef på NCC Construction (1995-2008) innan sin nuvarande tjänst som affärsområdeschef på Erlandsson Bygg AB.

I en intervju i för Byggvärlden berättar Henrik att den största framgångsfaktorn för honom är när personalen och medarbetarna utvecklas.

– Något som är viktigt är att våga lyfta människor. Vissa kan uppleva det som ett tufft steg att gå från exempelvis yrkesarbetare till arbetsledare. Därför erbjuder vi möjligheten att prova en ny roll i ett halvår. Då blir övergången lite mjukare och det finns alltid en möjlighet att gå tillbaka till den tidigare tjänsten, säger Henrik.

DSC_0151

Från vänster: Dastan Media Ringlund, styrelsemedlem Byggcheferna, Henrik Bratt, Årets byggchef 2014, Lars Bergqvist, ordförande Byggcheferna

Årets Byggchef arrangeras av Byggcheferna i samarbete med tidningen Byggvärlden och i år är femte året priset delas ut. Syftet är att höja statusen på byggchefsrollen och att locka fler att satsa på ett jobb som byggchef.

Lönsamhet, ledarskap, kundnöjdhet, förnyelse och etiskt agerande – internt och externt – är de kriterier som juryn bedömer. Vinnaren ska vara en chef som är skicklig på att driva en byggprocess, både för kunder, för det egna företaget och för medarbetarna.

– Henrik uppfyller alla kriterierna med råge. Han är en klassisk byggare med ett heltäckande kunnande och en genuin glöd för sitt arbete. Att Henrik är Årets Byggchef är väldigt kul. Samtidigt är det alltid en av årets höjdpunkter att få belöna någon av branschens många duktiga chefer. Vi vill att ännu fler i branschen ska träda fram och ta en chefsroll och vi gör vårt bästa för att uppmuntra och stödja de som väljer att ta det beslutet, säger Lars Bergqvist, ordförande Byggcheferna.

Juryns motivering

Henrik är lika mycket en lyhörd ledare som en kompetent byggare. Men också en lönsam och innovativ chef som utvecklat entreprenadsidan och lett en organisation som kunnat ta på sig allt mer komplexa projekt.

Henrik Bratt levererar vad han lovar, vilket får kunderna att komma tillbaka.

Han är samtidigt den humana ledaren som skapar harmoni i arbetsgruppen och får sina medarbetare att växa och våga ta initiativ. Genom samarbete, delaktighet och engagemang skapar han vinnande lag.

Han har också en sund inställning till sina medarbetares och entreprenörers arbetsvillkor och tar inga onödiga risker vad gäller arbetsmiljö/säkerhet.

Henrik Bratt är den moderna tidens byggchef!

Med denna motivering tilldelas Henrik Bratt utmärkelsen Årets byggchef 2014.

Priset delas ut idag kl. 15 på plats i Göteborg.

För mer information:

Lars Bergqvist, ordförande Byggcheferna, telefon 070-534 95 38

Juryn som utser Årets Byggchef:

Lars Bergqvist, ordförande Byggcheferna.
Åsa Söderström Jerring, har varit vd på NCCs dotterbolag Ballast Väst. Nu styrelseproffs i JM med flera bolag.
Per-Erik Josephson, professor i byggnadsekonomi på Chalmers
Mikael Sagström, ansvarig utgivare Byggvärlden.
Hidayet Tercan, entreprenör, föreläsare, debattör och grundare av bland annat vårdföretaget Zemrete.

Hela intervjun med Henrik hittar du här.

 

DSC_0148

Publicerad 2014-03-17 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier