Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Ekonomiskt ansvar som chef

Du kanske tillhör skaran som plötsligt blivit chef och fått ett ekonomsikt ansvar som känns tufft? Tufft för att du inte känner dig tillräckligt bevandrad i ekonomi och affärsstyrning. Här är ett boktips för dig som vill lära mer om affärsstyrning och ekonomi.

Du är ingenjör eller har annan teknisk utbildning, du är visserligen en duktig ledare, har arbetat hårt och gjort karriär (livets hårda skola). Men du har plötsligt fått ett stort ekonomiskt ansvar. Det handlar om budget, bruttomarginal, operativt rörelsekapital och ledtider i projekten…

Faktum är att det är ganska vanligt i svenska företag med chefer som känner sig otillräckliga när det gäller det ekonomiska ansvaret. Och inom byggsektorn är det mycket vanligt att ansvaret hos byggchefer och projektledare spänner över många olika delar där ekonomi och styrning ”bara” är en del, men inte mindre betungande för det. Det kan skapa en känsla av otillräcklighet.

Därför kan kanske boken Ekonomi för chefer, som nu kommit i en ny aktualiserad upplaga, vara något för dig. Det är en praktisk och lättöverskådlig bok med konkreta råd och praktiska verktyg när det gäller affärsmässighet. Och allt på under 150 sidor!

Boken är skriven av Mikael Carlson, civilekonom, som arbetar med ekonomiutbildning och ekonomistyrning för chefer samt Jonas Bernhardsson, civilekonom, som arbetar med chefsutbildningar i affärsekonomi.

Text:Pamela Collin

Publicerad 2014-02-15 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier