Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Från Byggchef till tomte?

En populär sysselsättning så här när det lackar mot jul är att agera tomte. Och du som arbetar som byggchef eller i liknande ställning där det handlar om att bestämma kanske skulle nappa på att ta ett extraknäck som tomte? Men du ska inte tro att det räcker med att köpa lösskägg och en luva för att komma ifråga.

Nej, det där med att få ett uppdrag som tomte är betydligt svårare än man kanske föreställer sig i förstone. Det ställer en rad höga krav, vilket säkerligen hör ihop med att dem man ska arbeta för – barnen – minsann inte nöjer sig med vad som helst.

I alla fall om man ska följa föreningen Tomtegillets krav för auktorisering som bland annat stipulerar ett uppträdande som på intet sätt kan skada eller ifrågasätta barns tilltro. Vidare är ett vårdat språk och nykterhet ett absolut krav under tjänsteutövning. Dessutom ska man kunna säga ”ho-ho-ho …” med en djup och snäll tomteröst.

Så gå nu hem, plocka fram det bästa hos dig och öva för allt vad rösten håller!

God JUL och Gott Nytt år

Text: Pamela Collin

SantaChimneySleigh-GraphicsFairy1

Publicerad 2013-12-21 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier