Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Hur uppfattar du machokulturen?

Hallå där, Malin Suneson!

  • Namn, ålder: Malin Suneson, 31år
  • Bor: Luleå
  • Jobbar: Som civilingenjör på Vatten- och miljöbyrån
  • Antal år i branschen: 5

Vad är det bästa med att jobba i byggbranschen?

Att uppgifterna både är utmanande och varierande, vilket är viktigt för mig.

Känner du av en machokultur på jobbet?

Inte på mitt jobb specifikt men absolut i branschen generellt. Jag upplever det främst i möten med andra i branschen och får en känsla av att männen inte alltid är beredda på att möta en kvinna när jag är ute på jobb, de blir ibland lite förvånade. Men jag har inte upplevt det som något negativt, de jag träffat tycker att det är kul att få jobba med tjejer. Man får många glada tillrop. Samtidigt kan man undra om män också har fått puss och kram som avslut på mail.

Tror du att det skulle gynna byggbranschen om det jobbade fler kvinnor här?

Jag är säker på att det skulle gynna byggbranschen om det fanns fler kvinnor. Min önskan är att det skulle vara helt jämnt fördelat, dvs lika många tjejer som killar i branschen.

Var ser du bygg- och fastighetsbranschen om tio år?

Jag vågar inte gissa att vi har nått 50/50 men att vi absolut är en bra bit på vägen och det är mer jämlikt än vad det är idag.

Publicerad 2013-11-14 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier