Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

GRATTIS MAGNUS – ÅRETS BYGGCHEF 2011!

34-åriga Magnus Rudén, på AF Bygg i Göteborg, har idag utsetts till Årets Byggchef 2011. Han prisas för sin förmåga att driva förändringsarbete, sin smittande energi och kundorientering.

34-åriga Magnus Rudén, på AF Bygg i Göteborg, har idag utsetts till Årets Byggchef 2011. Han får priset för sin förmåga att driva förändringsarbete, sin smittande energi och kundorientering.  Trälärlingen som på sju år sadlat om och blivit en uppskattad projektchef överraskades idag av kollegor, chefer samt delar av juryn för Årets Byggchef och fick ta emot priset vid en festlig lunch på arbetsplatsen.

Byggbranschen går för högtryck, samtidigt som det råder brist på personal och ställs krav på förändrade arbetssätt. Duktiga och engagerade chefer är en förutsättning för att branschen ska kunna utvecklas i takt med omvärldens krav. Därför är det viktigt att uppmärksamma och premiera dessa chefer. För att sätta ljuset på bra ledare inom branschen har Byggcheferna, inom Ledarna, och tidningen Byggvärlden instiftat priset Årets Byggchef, som delades ut för första gången 2010. Förutom utmärkelsen och äran vinner Årets Byggchef även en ledarutbildning vid Ledarstudion som drivs av Lena Ahlström. Utbildningen sponsras helt av Byggcheferna, som är Sveriges enda organisation för chefer inom byggbranschen.

Juryn har haft ett tufft arbete med att sålla bland alla chefer som har nominerats av medarbetare, chefer och ibland av kunder. Till slut fanns det sex personer kvar från olika delar av Sverige och med lite olika erfarenheter. Juryns slutliga val föll på Magnus Rudén som gått den långa vägen till chefstiteln – från gymnasieekonom, till trälärling och snickare för att bli projektchef.

– Det finns massvis med duktiga chefer runt om i Sverige, och det känns otroligt hoppfullt för våra framtida utmaningar. Det är jätteroligt att idag få lämna över priset Årets Byggchef till Magnus Rudén, som genom sin resa i byggbranschen har visat stort engagemang och mod att våga satsa och våga tänka nytt. Vi behöver chefer som driver förändringsarbetet framåt och kan kombinera olika erfarenheter från branschen med visioner för en bättre byggprocess, säger Lars Bergqvist, ordförande Byggcheferna och en av initiativtagarna till priset.

 

Juryns motivering:

Det var ingen självklarhet att han skulle bli byggchef. Men när den skidåkande gymnasieekonomen väl hamnade i byggbranschen tog han för sig. Snickarjobbet blev ett första viktigt steg i karriären. Ett stort engagemang för jobbet gör att han hela tiden utvecklas.

Magnus Rudén brinner för att förbättra byggprocessen för få nöjdare kunder. Han vill använda ny teknik som BIM och inspireras av lean production. På så sätt driver han förnyelse i projekten, på AF Bygg och i branschen. Byggbranschen utmärks av traditioner, invanda arbetssätt och bromsande attityder. Magnus Rudéns engagemang, förändringsfokus och nytänkande är vad som behövs. En ödmjuk inställning tillsammans med hans förmåga att se helheten och planera för förvaltning redan tidigt i projekten gör honom uppskattad bland kunderna.

För ett lyckat byggprojekt och ett framgångsrikt företag krävs ett fungerande lag. Och i laget krävs att någon har modet att tänka nytt och ifrågasätta det invanda för att nå ökad effektivitet. För juryn är detta ett centralt moment i modernt ledarskap. Därför utser vi Magnus Rudén till Årets byggchef 2011.

 

Juryn som utser Årets Byggchef:

Åsa Söderström Jerring, har varit vd på NCC Ballast Väst. Styrelseledamot i JM, Svevia, med flera bolag. Ordförande i Förnyelse i anläggningsbranschen och Etiska rådet.

Joachim Berner, sitter i styrelsen för bland annat Talentum och Forma Publishing Group och familjeföretaget Christian Berner Invest.

Hidayet Tercan, entreprenör, föreläsare, debattör och grundare av bland annat vårdföretaget Zemrete.

Björn Wootz, ansvarig för strategisk ledarutveckling på NCC i 20 år.

Lars Bergqvist, ordförande Byggcheferna.

Fredrik Karlsson, chefredaktör Byggvärlden.

 

Se filmen där Magnus Rudén tilldelas priset!

https://www.youtube.com/watch?v=1SydSITu02o

Publicerad 2011-10-26 i Ledarskap

Följ oss på
sociala medier