Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

GRATTIS KONSTANTIN – ÅRETS BYGGCHEF 2010!

Arbetet under jord har tagit Konstatin Spinos till höga höjder inom svensk byggbransch. I dag tar han emot den åtråvärda titeln Årets Byggchef, ett nyinstiftat pris som delas ut för första gången av Byggcheferna och Byggvärlden.

För fyra år sedan började Konstantin Spinos arbeta på Veidekke. Han har etablerat och utvecklat Veidekkes verksamhet för byggande under mark som till exempel väg- och spårtunnlar. En verksamhet som nu sysselsätter 94 medarbetare och har en omsättning på 300 miljoner kronor. Ikväll koras Konstantin Spinos till Årets Byggchef på Nordbyggs scen på Stockholmsmässan.

– Jag är ju egentligen inte så mycket för utmärkelser. Jag känner mig mer belönad om det arbete man lägger ned energi på leder till bra resultat. Men visst är det ärofyllt, säger Konstantin Spinos när han får veta att han är Årets Byggchef 2010.

Det prestigefulla priset, Årets Byggchef, delas ut av Byggcheferna inom Ledarna och tidningen Byggvärlden. Byggcheferna sponsrar även priset, som är en femdagars utbildning i ledarskap hos Ledarstudion som drivs av Lena Ahlström. Ett av huvudsyftena med tävlingen är just att identifiera duktiga chefer, stärka dem i deras ledarskap och ge dem verktyg för ett modernt ledarskap.

– Ledarskapet i byggbranschen är under omdaning när en ny generation byggchefer nu är på väg att efterträda 40-talisterna och det är viktigt att vi lyfter fram och uppmärksammar positiva förebilder i branschen. Målet med tävlingen var att hitta en chef som är skicklig på att driva en byggprocess optimalt, för kunder, det egna företaget och medarbetarna. Dessutom en person som står för nytänkande. Det har vi verkligen lyckats med när vi nu utser Konstantin Spinos till Årets Byggchef, konstaterar Lars Bergqvist, ordförande för Byggcheferna och initiativtagare till priset.

I juryn för det nyinstiftade priset sitter Åsa Söderström Jerring, Joachim Berner, Hidayet Tercan, Björn Wootz, Lars Bergqvist och Fredrik Karlsson. Konkurrensen har varit stenhård och fem kandidater nominerades till finalomgången. Utmärkande för dem alla är goda ekonomiska resultat, nya sätt att möta kunderna och ett ledarskap som får hela laget att lyfta.

– Etiskt agerande, förnyelse, kundreaktioner, ledarskap och lönsamhet var de kriterier vi utgick från vid bedömningen av de nominerade. Vi la ribban väldigt högt och trots det kunde flera av de nominerade ha stått som vinnare idag, så kvalificerade byggchefer har vi i Sverige, säger Fredrik Karlsson, chefredaktör för Byggvärlden och en av initiativtagarna till priset.

Publicerad 2010-10-26 i Ledarskap

Följ oss på
sociala medier