Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.

Genom att fortsätta ger du oss tillåtelse att lagra cookies. Läs mer om cookies

Fortsätt

Ny rapport om Stoppa machokulturen: ”Kvinnor är för svaga. Så är det bara.”

Våren 2015 affischerade Byggcheferna och Byggnads tunnelbanan i Stockholm med chockerande citat från byggbranschen. Det inledde projektet Stoppa machokulturen. Sedan dess har drygt en halv miljon personer nåtts av dess budskap: att byggbranschen ska vara för alla. Den 18 mars släpps en ny rapport om dess effekter och fortsättning. 

Vad har hänt sedan Stoppa machokulturen lanserades med en stor kampanj? Hur har branschen utvecklats på de fem år som gått? Är machokulturen på väg att ge vika för en mer produktiv och inkluderande kultur? Vilket ledarskap krävs för nästa femårsperiod? Det vill vi försöka besvara och diskutera i ett frukostseminarium med dig.

Bostadsminister Per Bolund (MP) inleder och kommenterar branschens utveckling. Därefter presenterar Byggchefernas ordförande Kajsa Hessel en ny rapport, baserad på en Novusundersökning, som sammanfattar läget i branschen och machokulturens konsekvenser.

Dessutom diskuterar Johanna Frelin (vd för Riksbyggen), Johan Skoglund (vd och koncernchef på JM) samt Susanne Liljedahl (vd för Wästbygg) vad som krävs för att skapa förändring. Detta samtal leds av Ledarnas förbundsordförande Andreas Miller.

Rapportsläpp: Fem år med Stoppa machokulturen 

Tid: 2020-03-18 (onsdag), klockan 08.00–09.00. Frukost från 07.30.
Plats: Ledarnas huvudkontor (S:t Eriksgatan 26), Stockholm. Plan 1.
Anmälan: Görs kostnadsfritt här. Du kan även mejla din anmälan till byggcheferna@ledarna.se.

Publicerad 2020-02-10 i Övrigt

Följ oss på
sociala medier